Afganistan'daki çatışmalarda 14 kişi öldü

Afganistan'daki çatışmalarda 14 kişi öldü

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan ve Cevizcan vilayetlerinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 14 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan ve Cevizcan vilayetlerinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 14 kişi hayatını kaybetti. Samangan Valisi Hayrullah Anuş, militanların, Samangan'ın Dere-i Suf ilçesindeki polis karakoluna saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti. Yaklaşık 4 saat süren çatışmada 8 militanla 5 polisin yaşamını yitirdiğini ifade eden Anuş, 9 militanla bir polisin de yaralandığını söyledi.

Bomba uzaktan kumandayla patlatıldı

Anuş, militanların amacının kömür madenlerinin bulunduğu Dere-i Suf'taki polis karakoluna saldırarak ilçeyi ele geçirmek olduğunu, ancak hedeflerine ulaşamadan geri çekildiğini kaydetti. Diğer yandan Cevizcan Emniyet Müdürü Fakir Muhammad Cevizcani, Cevizcan'ın Kuş Tepe ilçesine bağlı Şir Bek bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın, mahalli polis komutanı Sultan'ın bölgeden geçtiği sırada uzaktan kumandayla patlatıldığını ifade etti.

İki polis yaralandı

Saldırıda Sultan'ın öldüğünü dile getiren Cevizcani, olayda iki polisin de yaralandığını aktardı. Samangan'daki saldırıyla ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise çatışmada 6 polisin öldürüldüğünü, karakolun da ele geçirildiğini iddia etti. Ülkenin Bağlan ve Herat vilayetlerinde de üç gün önce Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 21 militan öldürülmüştü.

AA