Afganistan'da intihar Saldırısı

Afganistan'da intihar Saldırısı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Havaalanı yakınında bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi.

AA'nın haberine göre: Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, olay yerinde yaptığı açıklamada, intihar saldırısının hedefinin havaalanı olabileceğini belirterek, olayda sadece intihar eylemcisinin öldüğünü, başka kimsenin zarar görmediğini söyledi.

Rahimi, bomba yüklü aracı kullanan intihar eylemcisinin, havaalanı girişine çok yakın olan kontrol noktasında polis tarafından fark edilince bombayı patlattığını belirtti.

Hindistan'da düzenlenen Güney Asya Futbol Turnuvasına katılan Afganistan Futbol Milli Takımı, intihar saldırısından yaklaşık bir saat önce Kabil'e ulaştı.

Rahimi, "Futbol Milli Takımı bu sabah Hindistan'dan geleceği için, havaalanı ve civarında güvenliği sıkı tutmuştuk. Saldırganın hedefinin havaalanı ve futbolcularımız olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Bu arada, Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-i Şerif kentinde Hindistan Başkonsolosluğuna dün akşam silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışma hala devam ederken, saldırıda 8 kişinin yaralandığı belirtildi.