Afganistan'da Bombalı Saldırı

Afganistan'da Bombalı Saldırı

Afgan polisi, ülkenin kuzeyindeki Belh eyaletinin başkentinde bir dizi "Taliban" yetkilisi ve bölgedeki alimlerin katıldığı bir konferansı hedef alan bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

Afganistan polisi, ülkenin kuzeyindeki Belh vilayetinin başkentinde, aynı ilde meydana gelen patlamadan iki gün sonra bugün Cumartesi günü patlama meydana geldiğini duyurdu.

Belh polis sözcüsü Muhammed Asıf Waziri, Belh'teki ikinci polis bölgesinde patlama meydana geldiğini belirterek, ek ayrıntı vermedi ve polisin çok sayıda ölüm beklemediğini ancak arama çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Al-Mayadeen muhabirine göre, bombalama Belh Eyaletinden bir dizi "Taliban" yetkilisi ve bilim adamının katıldığı bir konferansı hedef aldı ve bir dizi ölüm ve yaralanmayla sonuçlandı.

Bu, Belh'te "Taliban" tarafından atanan Belh eyaleti valisinin ofisinin hedef alınmasının ardından öldürülmesiyle sonuçlanan bir patlamadan iki gün sonra geldi .

Şubat ayında Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve bir dizi devlet dairesi yakınında Peştunistan Yolu yakınında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu iki kişi yaralandı .

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 11 Ocak'ta Dışişleri Bakanlığı karargahı yakınında meydana gelen patlamada 3'ü "Taliban" hareketi mensubu 21 kişi hayatını kaybetti .

Kaynak: TEVHİDHABER