Afgan Pilotlar Ukrayna Savaşına Katılıyor

Afgan Pilotlar Ukrayna Savaşına Katılıyor

Pentagon, Ukrayna için Afgan pilotları işe aldı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Askeri-diplomatik bir kaynak gazetecilere verdiği demeçte, Pentagon'un bir yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'ne Ukrayna için kaçan Afgan pilotları işe aldığını ve eğitimlerinin California'da devam ettiğini söyledi.

Isna'ya göre, Sputnik haber ajansına atıfta bulunarak, : Bildiğimiz gibi, Pentagon, Ukrayna için Amerikalılarla birlikte bir yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçan eski Afgan savaş eğitim uçakları pilotlarını işe aldı. Eğitimleri Kaliforniya'da başladı ve eğitimlerini tamamladıktan sonra Polonya üzerinden Ukrayna'ya gönderilmeleri gerekiyor.

Bu kaynak şunları ekledi: Bu eylem sadece eski pilotlarla ilgili olarak değil, aynı zamanda özel kuvvet birimlerinde görev yapan diğer Afgan vatandaşları ile ilgili olarak da uygulandı ve Ukrayna'da eğitim kurslarını tamamlamaları ve sözleşmeler imzalamaları teklif edildi.

Bu askeri-diplomatik kaynak ayrıca şunları söyledi: Rus kuvvetleri Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin kalifiye uçuş personelini neredeyse tamamen imha etti ve Kiev'in bu boşlukları doldurma çabaları sadece yaklaşan felaketi geciktirecek. dedi

Kaynak:Haber Kaynağı