Af Örgütü: Yemen'deki Cinayetlerde Fransa Payı Var

Af Örgütü: Yemen'deki Cinayetlerde Fransa Payı Var

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan bir araştırmada, Fransa’nın uluslararası taahhütlerini ihlal ederek Yemen’deki savaşa taraf olan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne silah tedarik ettiği bildirildi.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan rapordd Fransa'nın, Yemen’de savaşan Suudi askerlere silah vererek kendi topraklarında eğittiği belirtiliyor. Fransa’nın bununla da kalmayıp, Yemen’deki savaşa katılacak Suudi Arabistan askerlerini topraklarında eğittiği suçlamasında bulunuldu.

Audrey Lebel tarafından kaleme alınan araştırmada, Fransa’nın kuzeydoğusundaki Meuse bölgesinde yer alan Commercy kasabasındaki kampta Suudi askerlerin eğitimi için siyasi ve maddi destek verdiği bildirildi.

Silah satışı için imza kampanyası

Araştırmada bazı Fransız parlamenterlerin, yasama organının üzerinde hiçbir kontrolü olmadığı ve vergi mükelleflerinin parasıyla karşılanan kampların varlığından dolayı duydukları tepkilere ve şikayetlere geniş yer verildi.

Araştırmayla birlikte açılan imza kampanyasında ise Fransa'nın yurt dışına sattığı silahlar konusunda iktidarın daha şeffaf olması talep edildi.