Ada'daki Siyonist İşgal Türkiye ve KKTC İçin Güvenlik Sorunu

Ada'daki Siyonist İşgal Türkiye ve KKTC İçin Güvenlik Sorunu

Halkın Partisi MYK Üyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Teksen Köroğlu, KKTC’deki Siyonist işgale dair Millî Gazete’ye önemli açıklamalarda bulundu.

KKTC ve Türkiye için bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Köroğlu, KKTC hükümetindeki en yetkili ağızların dahi “Yasalarda yabancıların mülk alımları ile ilgili boşluklar var” dediğini aktardı.

KKTC’deki Siyonist işgalin vahametini anlatan Halkın Partisi MYK Üyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Teksen Köroğlu, KKTC topraklarında satılan arazilerin büyüklüğünün toplamda ne kadar dönüme ulaştığının bilinmediğini dile getirdi. Yasaları aşarak, alengirli yollarla yabancıların taşınmaz mal alımında bulunduğunu kaydeden Köroğlu, “Bizim yasalarımıza göre bir kişi Bakanlar Kurulu’nun iznine bağlı olarak ancak belli bir dönüm arazi veya 2 daire alabiliyor. Ama bir şirket kurarsanız o şirketin üzerine çeşitli dolaplar kurarak yasal boşluklar kullanılıp dönümlerce veya sayısız gayrimenkul almanızda herhangi bir sıkıntı olmuyor. Böylesine yasalar ve güvenlik süzgeçleri olmasına rağmen çeşitli dalavereli oyunlar, ileride sakıncalı olacak alengirli işlerle KKTC topraklarında satılan arazilerin büyüklüğü toplamda ne kadar dönüme ulaştı bilinmiyor” dedi.

“HÜKÜMET ADIM ATMIYOR”

Gazetemize konuşan Teksen Köroğlu, “Yavru Vatan”daki işgalin KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk toplumunun başına daha büyük dertler açmadan önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. KKTC hükümetinin basında yer alan haberlere rağmen adım atmadığını aktaran Köroğlu, “Hükümet bunu denetleyemiyor, ne kadar toprak satıldığını ve kimlerin aldığını bilmiyor. Stratejik bölgelerde yoğunlaşma ve özellikle belirli uluslardan yabancıların yoğunlaşması olup olmadığı devamlı sorgulanmakta ama nedense hükümetteki yetkililer buna şeffaf bir açıklama yapmamaktadırlar. Toprak satışları ile ilgili sorulara varsa spekülasyonlara doğru yanıt vermek için, öncelikle gerçek sayılara ve oranlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Gerçekleşen toprak satışlarının bölgesel ve illere göre dağılımını ortaya koyma amacı ile yaptığımız çağırılar hiç dikkate alınmamaktadır” diye konuştu.

“EN YETKİLİ AĞIZLAR DAHİ KABUL EDİYOR”

“Böyle giderse kendi topraklarımızda yabancı olacağız, turist olacağız. Sırf hükümetin isteğidir diye yasa ve kuralları çiğneyen devlet yöneticileri de unutmamalıdır ki günü geldiğinde suçlu olarak yargılanacaktır” sözlerini sarf eden Köroğlu, atılması gereken adımlara dair de konuştu. Köroğlu, konuya ilişkin olarak, “Toprak satışları ile ilgili sorulara varsa spekülasyonlara doğru yanıt vermek için, öncelikle gerçek sayılara ve oranlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Öncelikle hükümetin gerçekleşen toprak satışlarının bölgesel ve illere göre dağılımını ortaya koyması gerekmektedir.

Devletin gerçek ve tüzel kişilere satılan arazilerle ilgili bir veri tabanı çalışması var mı bilmiyoruz. Hükümetteki en yetkili ağızların, “Yasalarda yabancıların mülk alımları ile ilgili boşluklar var. Bunu kullanıyorlar” demesi tehlikenin büyüklüğünün ispatıdır” dedi.

“KONUNUN ACİL BİR ŞEKİLDE ELE ALINMASI LAZIM”

Teksen Köroğlu, KKTC’deki Siyonist işgalin önüne geçilmesi adında Türkiye hükümetine de seslendi. KKTC ve Türkiye için bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Köroğlu, “Son 15 yılda KKTC Devlet yönetimindeki hükümetlerin giderek artan zafiyet ve aksaklıkları devletin amacı ve yapısına toplumsal refah ve kültürüne büyük tehlikeler veren boyutlara ulaştı. Özellikle kuzey sahil şeridi içinde KKTC arazi ve gayrimenkul satışlarında ortaya atılan iddiaların ciddiyetle çok acil bir şekilde ele alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Millî Gazete