Abdulmelik Husi: Önceliklerimizden Biri Filistin Meselesi

Abdulmelik Husi: Önceliklerimizden Biri Filistin Meselesi

Abdulmelik Husi: Filistin meselesine bağlı kalmak temel önceliklerimizden biridir

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi, Salı günü İmam Zeynel Abidin’in (a.s) şehadet yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Temel önceliklerimizden biri, Filistin davasına ve meselesine bağlı olmamız ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkmamızdır.

İşgalci Suudi koalisyonuna, ateşkes fırsatından yararlanmalarını ve Yemen halkına yönelik saldırı ve kuşatmayı sona erdirmelerini tavsiye ediyoruz, çünkü eğer bu eylemlerine devam ederlerse bunun sonucu acı olacaktır.’

Abdülmelik Husi, işgalci Suudi koalisyonunun Yemen’in petrol zenginliğini yağmalaması hakkında şunları söyledi: ‘Petrol tesisleri serbest bırakılıncaya kadar baskıcı kuşatmanın gölgesinde yağmalanan petrol ve gaz gelirlerine bir alternatif bulmak kolay değildir.

Geçici ateşkesin gölgesinde önceliklerimizden biri işgalcilerin her türlü planlarına karşı yüksek düzeyde hazırlık ve teyakkuzda bulunmaktır. Bir diğer önemli konu ise ABD ve Siyonist rejimin desteklediği saldırılarla mücadele etmektir.

İşgalci koalisyon, işgalciler ve hainler Yemen'in tüm petrol ve gaz gelirlerini yağmalıyor. Ateşkes, insanları işgalci koalisyonun tehlikeleri hakkında bilgilendirmek için kullanılmalıdır. Yemen halkının işgalci koalisyon tarafından yağmalanan haklarını geri almalıyız.’(Ajanslar)