ABD'li Komutan Wesley Clark 2007'de Hedeflerindeki 7 ülkeyi Alçılamıştı, 7 Ülkeden 6 Tanesi Karıştı!

ABD'li Komutan Wesley Clark 2007'de Hedeflerindeki 7 ülkeyi Alçılamıştı, 7 Ülkeden 6 Tanesi Karıştı!

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Naim Babüroğlu Gazze savaşında büyük resmin görülmesi gerektiğini ifade ederek NATO eski komutanı Wesley Clark'ın 2007'de açıkça itiraf ettiği ABD'nin bitirmeyi hedeflediği 7 ülkeye dikkat çekti.

İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 12 binde tondan fazla bomba yağdırarak Gazze'de yaptığı katliamlarda 2 bin 913’ü çocuk ve 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişi şehit oldu, 18 bin 484 kişi de yaraladı.

Dünyanın gözü tekrar kan görülüne dönen Ortadoğu'da. Bölgeyi tekrar katliamlarla şekillendiren emperyalist güçlerin uzun dönemde hedefledikleri toplumlar ve ülkeleri neler bekliyor?

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Babüroğlu İsrail'in kurulduğundan bu yana önemli bir kısmı gerçekleşen ABD'nin Ortadoğu hakkındaki planını ve büyük resmi 2007 yılında Pentagon'un gizli belgeleriyle (2001) konuşan NATO eski başkomutanı General Wesley Clark'ın sözleriyle ortaya koydu.

HEDEFTEKİ 7 ÜLKE

Babüroğlu belgelere göre ABD'nin Irak’la başlayan sonrasında Suriye, Lübnan, Libya, Somali ve Sudan’la devam edip İran’la bitecek planını anlattı.

Dr. Naim Babüroğlu'nün Sözcü TV'deki o açıklamaları;

Biz nereye şartlandık, İsrail ve Gazze Şeridi'ne. Büyük resmi görmekte zorlanıyoruz. Asıl resim 2001 Pentagon çok gizli belgesine göre söylüyorum.

2007 yılında NATO eski başkomutanı General Wesley Clark canlı yayında şu ifadeleri kullanıyor;

¨11 Eylül’den 10 gün sonra, Pentagon’a gidip Savunma Bakanı Rumsfeld ve yardımcısı Paul Wolfowitz’i gördüm. Alt kata indim. Generallerden biri beni içeri çağırdı. ‘Efendim, gelip benimle birkaç dakikalığına konuşmalısınız’ dedi. ‘Peki, ama çok meşgulsünüz’ dedim. ‘Hayır, hayır, Irak’la savaşa girmeye karar verdik’ dedi. ‘Irak’la savaşa mı gireceğiz? Neden?’ dedim. ‘Bilmiyorum’ dedi. ‘Peki, Saddam’ı El-Kaide’ye bağlayacak herhangi bir bilgi bulmuşlar mı’ diye sordum. ‘Hayır, o konuda henüz bir şey yok, sadece Irak’la savaşa girmek konusunda karar almış durumdalar’ dedi. Birkaç hafta sonra onu tekrar görmek için gittim, o sıralar Afganistan’ı bombalıyorduk. ‘Hala Irak’la savaşa girme durumunda mıyız’ diye sordum. ‘Daha da kötüsü’ dedi. Masasına uzandı, bir kâğıt aldı. ‘Bunu az önce yukarıdan aldım. Beş yıl içerisinde Irak’la başlayan sonrasında Suriye, Lübnan, Libya, Somali ve Sudan’la devam edip İran’la bitecek yedi ülkeyi nasıl ele geçireceğimizi anlatan bir not’

Wesley Clark yıldızı parlak olduğu, ABD vatandaşları tarafından sevildiği için ABD Başkan aday adayı oldu. Kampanya sürecinde bu sözleri bir televizyona davet edildiği sırada söylüyor.

"İSRAİL SURİYE'Yİ, ABD LİBYA'YI PARÇALADI"

Birinci ülke Irak 2003'te işgal edildi gitti. Sonra 2011 sözde Arap Baharı ki gerçekte kanlı sonbahardır. Yaklaşık 10 gün kadar önce İsrail eski başbakanı Ehud Olmert yine İsrailli bir televizyonda 'Suriye'ye biz parçaladık, Oradaki terör örgütlerini destekledik. Şu anda bazı siyasilerin Suriye halk Savaşı olarak adlandırmaları çok komik.' dedi. Yani İsrail Suriye iç savaşını çıkardı. ABD de Libya'da Muammer Kaddafi'yi linç etti.

7. ÜLKE İRAN KALDI

2011'den sonra Suriye ve Libya gitti. Lübnan, Somali, Sudan da gitti zaten, başarısız devletler, çökmüş. Şimdi ABD'nin 1980'den beri stratejik hedefi 7. ülke İran kaldı.