ABD'li Eski İstihbaratçı: Ukrayna Batı'yı Takip Ederek Kendi Ölüm Fermanını İmzaladı

ABD'li Eski İstihbaratçı: Ukrayna Batı'yı Takip Ederek Kendi Ölüm Fermanını İmzaladı

Eski ABD istihbarat görevlisi, Batı'nın politikaları nedeniyle Kiev'in Ukrayna'nın büyük bir bölümünü kaybetmeye mahkum olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski istihbarat görevlisi Scott Ritter, "Midwestern Marks" YouTube kanalına verdiği röportajda, Ukrayna'nın topraklarının daha da fazla bölümünü kaybetmeye mahkum olduğunu vurguladı. Batı'ya her konuda itaatinin devam etmesi bu olayı gerçekleştirecek dedi

"Ukrayna'nın temsilcileri Türkiye'ye gitti. Bu savaşın çözümü konusunda anlaşmaya varılan toplantılar yapıldı. Rusya olağanüstü koşullar teklif etti ancak NATO ve Batı bu koşulları kabul etmelerine izin vermedi ve bunun sonucunda Ukrayna toprakları (Rusya'ya) kaybedildi.

Emekli ABD istihbarat yetkilisi, Kiev'in Ukrayna meselesinin çözümüne ilişkin taslak İstanbul anlaşması şartlarına uymaması nedeniyle Kharkiv, Sumi, Dnipropetrovsk, Niklaev ve Odessa'yı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bu olaylara değinen eski ABD istihbarat yetkilisi şu sonuca vardı: "Ukrayna için oyun bitti. Kendi ölüm fermanını imzaladı" dedi.

Haziran ayında "Vladimir Putin", Afrika heyetine, 2022 baharında hazırlanan, silahlı kuvvetler veya askeri teçhizat birimlerinin sayısından her şeyin yer aldığı Ukrayna için tarafsızlık ve güvenlik garantilerine ilişkin St. Petersburg şehrinde Konstantin Sarayı'nda anlaşma taslağını sundu. Ancak Ukrayna bu talebi reddetti

Geçen yıl şubat ayında Ukrayna'da Rusya'nın askeri operasyonlarının başlamasından bu yana ABD ve İngiltere, Rusya'ya yaptırımlar uygulayarak ve çeşitli hafif ve ağır silahlar göndererek Ukrayna'daki savaşı körüklemede önemli bir rol oynuyor

Batılı ülkeler Ukrayna'ya silah, istihbarat ve eğitim yardımı yaparken, Rusya Dışişleri Bakanlığı bu ülkelerin ateşle oynadığı uyarısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü "Maria Zakharova" 27 Eylül Çarşamba günü (5 Eylül Mehr) Ukrayna'nın 22 Eylül Cuma (31 Eylül) Sivastopol saldırısının Amerikalı ve İngiliz uzmanlarla yakın koordinasyon içinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya silah pompalamasının Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin başarısına yardımcı olmayacağını ve olumsuz etkiler yaratacağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı "Sergei Lavrov", ABD ve diğer NATO üyesi ülkelerin, Ukrayna'ya silah göndererek ve askerlerini İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer bölgelerde eğiterek Ukrayna'daki savaşa doğrudan dahil olduklarını vurguladı.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı