ABD'den  Suudi Arabistan Ve  İsrail Normalleşmesi Hakkında Yeni Açıklama

ABD'den Suudi Arabistan Ve İsrail Normalleşmesi Hakkında Yeni Açıklama

Beyaz Saray, İsrail-Suudi ilişkilerini normalleştirmek için potansiyel anlaşma etrafında dönen sorular olarak tartışılacak 'hala çok şey' olduğunu söylüyor.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirmek için potansiyel bir anlaşmaya varılmadan önce daha fazla tartışmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby Çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki ülkenin müzakereler için ortak bir çerçeve üzerinde anlaşmaya varmadığını, haber kaynaklarının Suudi Arabistan için bir ABD güvenlik garantisi içerebileceğini bildirdiği olası bir anlaşma hakkındaki spekülasyonları azalttığını söyledi.


Kirby gazetecilere verdiği demeçte, "Burada hala gerçekleşecek çok fazla tartışma var" dedi.

"Normalleşme ve bizim ve dostlarımızın bölgede sahip olduğu diğer güvenlik hususlarını için üzerinde anlaşmaya varılmış bir müzakere sonucu yok, üzerinde anlaşmaya varılmış bir çerçeve yok." dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller da Çarşamba günü yaptığı açıklamada, olası bir İsrail-Suudi anlaşması konusunda "verimli görüşmeler" yapıldığını ve önümüzdeki haftalarda daha fazla görüşmenin gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, geçtiğimiz ay Washington DC'ye yaptığı bir ziyaret sırasında, ABD'ye "İsrail ile bölgede ve Müslüman dünyasında lider bir ülke olan Suudi Arabistan Krallığı arasında barışçıl ilişkiler kurmak için çalıştığı için" teşekkür etti.

Herzog, ABD Kongresi'ne yaptığı bir konuşma sırasında "Bu anın gelmesi için dua ediyoruz" dedi.

KAYNAK:TEVHİDHABER