ABD'den Sürpriz Görüşme

ABD'den Sürpriz Görüşme

ABD Savunma Bakan Yardımcısı, Çin Dışişleri Bakanlığı'ndaki askeri ilişkilerden bir yetkiliyle görüştü

Pentagon sözcüsü Martin Meiners bugün Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hint-Pasifik Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Eli Ratner'ın Çin Dışişleri Bakanlığı Kuzey Amerika ve Okyanusya İşleri Dairesi Genel Müdürü ile görüştüğünü duyurdu.
“Hint-Pasifik Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Eli Ratner, bugün Çin Halk Cumhuriyeti Kuzey Amerika ve Okyanusya İşleri Dairesi Genel Müdürü Yang Tao ile Amerika ve Halk Cumhuriyeti arasındaki savunma ilişkilerini tartıştıkları bir konuşma yaptı.


Bir Pentagon sözcüsü, bakanlığın Amerika ile Çin arasında askeri iletişim hatlarını açma çabalarını sürdürdüğünü doğruladı.

Geçen hafta Amerika'daki Çin büyükelçiliği, ABD makamlarını Tayvan Boğazı'nda gerginliğe yol açacak yeni faktörler yaratmayı bırakmaya çağırdı ve bu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Tayvan'a 345 milyon dolarlık askeri yardım tahsis edileceğini açıklamasına yanıt olarak geldi.

Geçen ayın ortasında Çin Dışişleri Bakanlığı, NATO'nun son açıklamasına yanıt olarak NATO'ya Pekin'e yönelik asılsız suçlamaları durdurma çağrısında bulundu.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin basın açıklamalarında, "NATO'yu Çin'e yönelik asılsız suçlamaları ve provokatif açıklamaları durdurmaya ve Soğuk Savaş zihniyetinin yanlış anlaşılmasından vazgeçmeye çağırıyoruz." dedi


Çinli yetkili ayrıca NATO üye ülkelerini "stratejik riskleri azaltmak ve istikrarı korumakla ilgileniyorlarsa, nükleer silahların ulusal güvenlik politikalarındaki rolünü azaltmaya" çağırdı.
Çin'in NATO'nun son yıllarda "nükleer savaşı sorumsuzca teşvik etmesinden" endişe duyduğunu da sözlerine ekledi.

KAYNAK:TEVHİDHABER