ABD'den İran Kararı

ABD'den İran Kararı

Amerika bugün İran insansız hava araçlarının ihracatına ilişkin kısıtlamaları duyurmayı düşünmüyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bilgili bir kaynak Reuters'e, ABD Başkanı JoeBiden yönetiminin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kullandığı İran İHA'larının ihracatına getirilen kısıtlamaları bugün açıklama niyetinde olmadığını söyledi.


Bu, "Bloomberg" haber ajansının bugün erken saatlerde Çarşamba günü yayınlanan bir raporuna ilişkin kaynaktan yapılan bir yorumda geldi: "ABD'nin, beklenen yaptırım duyurusunun bir parçası olarak İran insansız hava araçlarını hedef alan kısıtlamalar duyurması mümkündür. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin Washington'a yaptığı ani ziyaretle aynı zamana denk geliyor

ABD daha önce şirketlere ve bireylere, Rusya'nın Ukrayna'daki sivil altyapıya saldırmak için kullandığı İran insansız hava araçlarını üretmek veya taşımakla suçlayarak yaptırımlar uygulamıştı.

İran, insansız hava araçlarını Rusya'ya gönderdiğini kabul etti, ancak onları Şubat ayındaki Rus işgalinden önce gönderdiğini söyledi. Moskova, kuvvetlerinin Ukrayna'da İran insansız hava araçları kullandığını yalanladı.

İran insansız hava araçlarına da yaptırım uygulayan İngiltere, Salı günü Rusya'yı yüzlerce insansız hava aracı karşılığında İran'a gelişmiş askeri bileşenler tedarik etmeyi planlamakla suçladı.