ABD'den Abbas'a Boş Vaatler

ABD'den Abbas'a Boş Vaatler

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Çarşamba akşamı, bir dizi İsrailli yetkiliyle yaptığı görüşmelerin ardından ABD'nin iki devletli çözüme bağlılığını vurguladı.

Sullivan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Filistin Yönetimi ile iletişimi güçlendirme ve Filistin halkıyla ilişkileri derinleştirme konusundaki ilgisini teyit ettiğini söyledi.

Toantıda Sullivan, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için tüm tarafların ortak hareket etmesinin önemini vurguladı.

Resmi Filistin Haber Ajansı (WAFA), Abbas'ın ABD'li yetkiliye, İsrail'in Filistin Devleti topraklarındaki işgalini sona erdirme, yerleşim faaliyetlerini durdurma ve yerleşimcilerin "saldırganlıklarını ve terörizmlerini" durdurmanın gerekliliği konusunda güvence istediğini belirtti.

Abbas, Harem-i Şerif'teki tarihi duruma saygı gösterilmesinin, Filistinli sakinlerin Kudüs'ün mahallelerinden sürülmesini durdurmanın, vergi indirimlerini durdurmanın ve Filistin ekonomisini boğmanın önemininin önemini vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı, uluslararası meşruiyet kararlarına uygun gerçek bir siyasi süreci başlatmak için iki devletli çözümü baltalayan bu tek taraflı İsrail uygulamalarına son verilmesi ve iki taraf arasında imzalanan anlaşmaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı