ABD ve Savaş Suriye'de Petrol Sektörünü Bitirdi

ABD ve Savaş Suriye'de Petrol Sektörünü Bitirdi

Suriye'de petrol sektörünün zararı 107 milyar doları buldu

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin uygulamaları sonucunda Suriye'deki petrol ve gaz sektörünün kayıplarının 2011'den bu yılın ortasına kadar 107,1 milyar dolar olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanı'na yazdığı iki mektupta, Suriye topraklarında yasa dışı olarak bulunan ABD'nin uygulamalarının yanı sıra teröristlerce gerçekleştirilen hırsızlık ve yasa dışı kaçakçılığın da altını çizdi. gruplar ve ayrılıkçı "" milisler büyük kayıplara ve yıkıma neden oldu.Petrol, gaz ve maden zenginliklerinin çıkarılması, tedariki, dağıtımı ve yatırımı. durdu denildi

Mektupta Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı'na ve onun doğru istatistiklerine göre, işlenen petrol, gaz ve maden varlıklarının çalınması sonucunda bu hayati sektörün maruz kaldığı doğrudan kayıpların 24,2 milyar dolar olduğunu belirtildi. - ve hala - terörist gruplar ve Kuzeydoğu Suriye'de yayılan ayrılıkçı "" milisleri tarafından, yasadışı olarak mevcut ABD güçlerinin himayesi, koruması ve desteği altındadır. denildi.

Suriye petrol, gaz ve maden kaynaklarının çıkarılması, kaçakçılığı ve yasadışı ticaretinden kaynaklanan bu kayıpların tahmini değerinin bu yılın ilk yarısının sonuna kadar 18,2 milyar dolar olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, bu kayıpların da terör örgütleri tarafından Suriye petrol, gaz ve maden kaynaklarının çıkarılması ve taşınmasına yönelik tesislerin sabotaj ve hırsızlıktan kaynaklandığını belirtti.

Saldırganlık eylemlerinden kaynaklanan kayıpların tahmini değerinin 2,8 milyar dolar olduğunu belirtti. Bu yılın ortasına kadar dolaylı kayıpların tahmini değeri 82,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. denildi

Kaynak:Haber Kaynağı