ABD ve Küba Arasında Toplantı

ABD ve Küba Arasında Toplantı

ABD ve Küba yetkilileri arasında "Terörle Mücadele" konulu toplantı

Küba İçişleri Bakanlığı, bu ülke ve ABD yetkililerinin Cuma günü Havana'da yaptıkları toplantıda, iki ülke arasında uzun süredir tartışmalı olan terörle mücadele tedbirlerini görüştüklerini duyurdu.

Reuters haber ajansına göre, Küba'nın adının halen ABD'nin "terörü destekleyen ülkeler" listesinde yer alması nedeniyle terör konusu iki ülke arasında tartışmalı bir konu haline geldi, ancak her iki taraf da aynı fikirde. bu konuyu tartışmaya ve müzakere etmeye devam edecekler ve aralarındaki son müzakereler çoğunlukla "teknik" oldu.

Bu rapora göre, bu toplantılarda ABD Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı temsilcileri ve bunların Kübalı muhatapları hazır bulunmuş, uçak ve deniz araçlarının kaçırılması ve dijital ağların şiddet amaçlı kullanımı tartışıldı.

Küba İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu etkileşim, Küba hükümetinin terörle mücadele konusundaki kararlılığının bir ifadesidir" denildi.

Daha önce ABD'nin eski başkanı Donald Trump yönetimi teröre destek veren ülkeler listesine Küba'nın adını eklemişti ancak Küba hükümeti bu eyleme karşı çıktı.

Küba İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD'li yetkililerle Perşembe günü başlayan son görüşmelerde Küba'nın Washington tarafından kendisine verilen unvana karşı olduğunu ifade ettiğini ancak her iki tarafın müzakereleri sürdürme konusunda mutabık kaldığını açıkladı.

Reuters'e göre, ABD Dışişleri Bakanlığı görüşmelerle ilgili yorum talebine yanıt vermedi. Joe Biden yönetimi, Küba'nın terörün sponsoru ilanını gözden geçireceğini açıkladı, ancak henüz herhangi bir değişiklik yapmaya karar vermedi.

Kaynak: TEVHİDHABER