ABD ve İngiltere Askerleri Yemen'i İşgal Etmeye Başladı  (FOTO)

ABD ve İngiltere Askerleri Yemen'i İşgal Etmeye Başladı (FOTO)

ABD ve İngiltere Yemen'in güneyini adım adım işgal ediyor!

YPA News, BAE tarafından kontrol edilen liman kenti Mukalla'daki er-Reyyan havaalanına gizlice gelen İngiliz kuvvetlerinin Gayl Bavezir bölgesindeki eş-Şin çiftliklerine transfer edildiğini bildirdi.

İngiliz özel kuvvetlerinden bir bölük, daha önce bölgenin topografyasını inceleyip, askeri üs kurma amacıyla 19 Ağustos'ta eş-Şin çiftliklerini ziyaret etmişti. İngiliz medyası da geçtiğimiz cumartesi günü, İngiliz kuvvetlerinin Hadramut'ta konuşlandırıldığını ortaya çıkardı

Kaynaklar, "İngiltere'nin petrol zengini güney ve doğu Yemen'i kontrol altına almayı, sömürge planını uygulamayı, Yemen karasularını kontrol etmeyi, petrol ve doğalgaz zenginliklerini yağmalamak için eyaletleri işgal etmeyi hedeflediğini" belirtti.,

Bu arada ABD Deniz Piyadeleri’nin de salı günü doğu Yemen'deki Vadi Hadramut ilçelerinin çeşitli bölgelerine konuşlandırıldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, ana yollarda çeşitli silahlarla donatılmış ABD’li askerlerin, zırhlı araçları ile Vadi Hadramout ilçelerinin merkezi olan Sayun şehrinin batısındaki el-Gurfe bölgesinde konuşlandığını bildirdi.

KAYNAK: Erhan Güngör /Twitter X - )

Resim

Resim

Resim