ABD IŞİD'e Kalkan Oldu

ABD IŞİD'e Kalkan Oldu

Amerikan kuvvetlerinin, Anbar’ın batı çölündeki bölgelerde bulunan terör örgütü IŞİD’a ait hedeflere operasyon yapılmasını önlemek için müdahalede bulunduğu bildirildi.

ABD güçlerinin, Irak’ın Anbar vilayetinin batı çölündeki bölgelerde bulunan terör örgütü IŞİD’a ait hedeflere baskın yapılmasını önlemek için müdahalede bulunduğu bildirildi.

Unews’in Iraklı üst düzey bir güvenlik yetkilisinden aktardığı habere göre, Anbar’ın batı çölündeki bölgelerde IŞİD’lilere yönelik operasyon yapılmasını ABD güçleri önledi.

Haberde, Haşdi Şabi kuvvetlerine bağlı bir güvenlik gücünün, Anbar’ın batısındaki Vadi Havran bölgesinde terör örgütünün IŞİD’in lider ve üyelerinin hareketlerini izledikten sonra onları yakalamak için operasyon başlattığı kaydedilirken, ancak Amerikan kuvvetleri tarafından operasyonun durdurulmaması halinde saldırı başlatılacağı uyarısı alındığı belirtildi.

Kaynaklar, ABD güçlerinin IŞİD’in önde gelen liderlerinin hedeflenen bölgelerde saklandığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmasına rağmen, operasyonun bir sonraki duyuruya kadar ertelenmesine neden olduğunu aktardı.

Haberde güvenlik yetkililerinin, Anbar’daki Ayn El Esed Askeri Hava Üssü’nde konuşlu Amerikan güçlerinin Anbar’ın batısındaki çöl bölgelerinde IŞİD üyelerinin sayısının arttığına dair bilgisine rağmen operasyonu ertelediği ifade edildi

Haberde, Irak ordu güçlerinin batı bölgelerini terör kalıntılarından arındırma operasyonlarında büyük sonuçlar elde ettikten sonra, IŞİD unsurlarının peşine düşme görevini Haşdi Şabi kuvvetlerine devrettiği aktarıldı.

Kudüs Haber ajansı