ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Görevden Alındı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Görevden Alındı

ABD Temsilciler Meclisi, ülke tarihinde ilk kez Başkanı Kevin McCarthy'yi görevden aldı.

Temsilciler Meclisi'nin 216 üyesi McCarthy'nin azledilmesi yönünde oy kullanırken, 210 üye öneriye karşı oy kullandı.

Oylamanın sona ermesinin ve sonuçların açıklanmasının hemen ardından Temsilciler Meclisi, Temsilciler Meclisi Başkanlığı koltuğunun boşaldığını duyurdu ve Cumhuriyetçi Patrick McHenry, ABD Temsilciler Meclisi'nin geçici Başkanı olarak ilan edildi.

Gaetz ile McCarthy arasındaki gerginlik son dönemde giderek arttı. Gaetz, McCarthy'nin Demokratlara "tavizler" verdiğini savunarak iyi bir lider olmadığını ima etmişti.

McCarthy ise Gaetz'in, ülke için bir şeyler yapmaktan ziyade kişisel çıkarı için televizyonlara röportaj vermekle meşgul olduğunu kaydetmişti.

Gaetz son olarak McCarthy'nin bütçe görüşmeleri kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ve Demokratlarla Ukrayna'ya yardımlar konusunda gizli bir anlaşma yaptığını iddia etmişti.

Cumhuriyetçi Parti içinde aşırı sağcı üyeler sınır sorunlarının çözülmesi için daha agresif adımlar atılmasını ve Ukrayna yardımları ve harcamaların olabildiğince azaltılmasını talep ediyor.

Trump'tan Kongre'deki Cumhuriyetçilere eleştiri

Eski ABD Başkanı Donald Trump, oylama öncesi kendi sosyal medya platformu TruthSocial'dan yaptığı açıklamada Cumhuriyetçilerin kendi arasındaki çekişmesini eleştirdi.