ABD Taliban’la Katar’da Yeniden Görüşecek

ABD Taliban’la Katar’da Yeniden Görüşecek

ABD’li yetkililerin Taliban’la Katar’da yeniden görüşmelere başlayacağı iddia ediliyor. İddia, bazı Taliban yetkilileri tarafından doğrulandı.

Afganistan Talibanı’nın, Katar’da ABD yetkilileriyle görüşeceği bildirildi.

AFP’de yer alan habere göre Taliban heyeti Doha’da ABD yetkilileri ile bir araya gelerek barış görüşmeleri yapacak ve müzakere takvimini belirleyecek.

Ajansın Taliban yetkililerine dayandırdığı haberde görüşmelerin 13 yıl içinde Afganistan'da çatışmaların sonlanması için en önemli girişim olduğu kaydedildi.

Ajansa konuşan Taliban yetkilisi görüşmelerin en kısa zamanda yapılacağını belirterek barış için bir takvim de belirleneceğini söyledi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid de görüşmeleri doğruladı ve en kısa zamanda geniş bir açıklama yapılacağını belirtti.

Reuters'e konuşan bir ABD'li yetkili ise Taliban'la görüşme yapılmayacağını söyledi. İsmini açıklamayan yetkili, Katar'da görüşmeler yapılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Taliban, Haziran 2013'te Katar'da bir ofis açmış fakat dönemin Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından bir ay içerisinde kapatılmıştı.

dünya bületeni