ABD: Suudi Arabistan ve İsrail Tarihi Bir Anlaşmaya Doğru Gidiyor

ABD: Suudi Arabistan ve İsrail Tarihi Bir Anlaşmaya Doğru Gidiyor

Beyaz Saray cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail ve Suudi Arabistan'ın onlarca yıldır devam eden düşmanlığın ardından ilişkileri normalleştirmeye yönelik ABD aracılı tarihi bir anlaşmanın taslağına doğru ilerlediğini söyledi.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby gazetecilere verdiği demeçte, "Sanırım tüm taraflar neye ulaşabileceğimize dair temel bir çerçeve hazırladı." dedi

Kirby “Fakat her karmaşık düzenlemede olduğu gibi, bu kaçınılmaz olarak herkesin bir şeyler yapması gerekecek. Ve herkes bazı şeylerden taviz vermek zorunda kalacak.” dedi.

ABD, Ortadoğu'daki müttefikleri İsrail ve Suudi Arabistan'ı, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas'la yapılan benzer anlaşmaların ardından diplomatik ilişkileri normalleştirmeye çağırdı.

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi ve fiili hükümdarı Muhammed bin Salman, geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gibi iki tarafın yakınlaştığını söyledi.

Suudi Arabistan, İsrail ile normalleşme karşılığında ABD ile bir anlaşma da dahil olmak üzere güvenlik garantileri talep ediyor

KAYNAK:TEVHİDHABER