ABD Savaş Uçakları Suriye'ye Saldırdı

ABD Savaş Uçakları Suriye'ye Saldırdı

ABD Askeri Savaş Uçakları Doğu Suriye'de Hava Saldırısı Gerçekleştiriyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD, "Bu ayın başlarında bir Amerikan üssüne yapılan insansız hava aracı saldırısının arkasında olabilecekleri bahanesiyle İran destekli savaşçıların kullandığı bölgeleri vurduğunu" iddia ederek doğu Suriye'deki hedeflere çok sayıda hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı [CENTCOM] Salı gecesi yaptığı açıklamada saldırıyı duyurdu ve ABD güçlerinin günün erken saatlerinde Suriye'nin Deyrizor kentinde belirsiz sayıda "hassas hava saldırısı" gerçekleştirdiğini söyledi.

Komutan, "ABD, İran Devrim Muhafızları'na bağlı gruplar tarafından kullanılan altyapı tesislerini hedef aldı" dedi ve ekledi, "Bu hassas saldırılar, ABD güçlerini 15 Ağustos'ta İran'ın ABD personeline yönelik saldırılara benzer saldırılara karşı savunmayı ve korumayı amaçlıyor dedi

Açıklamada, grevdeki hedeflerin hiçbiri belirtilmedi veya bir can kaybı tahmini yapılmadı.

Orduya göre, CENTCOM'un aktardığı 15 Ağustos olayında, Suriye'nin güneyinde Ürdün ve Irak ile üç yönlü sınıra yakın uzak bir garnizon olan Al-Tanf'taki ABD karakoluna birden fazla kimliği belirsiz insansız hava aracının indiğini gördü.

İHA'lar herhangi bir can kaybına yol açmadı, ancak üst düzey bir ABD komutanı yine de saldırının "masum Suriyeli sivillerin hayatlarını riske attığını" söyledi. Washington, Salı günü insansız hava araçlarının arkasında “İran destekli grupların” olduğunu öne sürmeden önce suçu herhangi bir aktöre yüklememişti.