ABD Panikledi! Pentagon Asker Takviyesi Yapacak

ABD Panikledi! Pentagon Asker Takviyesi Yapacak

Amerikan güçlerinin hedef alınmasının artmasıyla Pentagon, Orta Doğu'daki kuvvetlerini 900 askerle güçlendiriyor

ABD Savunma Bakanlığı Perşembe günü, aralarında hava savunma sistemi operatörlerinin de bulunduğu 900 askerin Orta Doğu'ya gönderileceğini duyurdu.

Pentagon sözcüsü General Pat Ryder, işgal altındaki bölgelere gitmeyeceklerini belirterek, bunun "bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemeyi ve Amerikan güçlerini koruma yeteneklerini geliştirmeyi amaçladığını" açıkladı.

Ryder ayrıca, 17-26 Ekim tarihleri ​​arasında Amerikan kuvvetlerine "Irak'ta en az 12, Suriye'de 4 ayrı kez" insansız hava araçları ve füzelerle saldırı düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

Amerika'nın İsrail işgaline verdiği destekle ilgili olarak Ryder, Washington'un şu anda stoklarında bulunan iki Amerikan Demir Kubbe sistemini de "İsrail"e tedarik etmeyi planladığını söyledi.

Buna karşılık İsrail medyası, ABD'nin yüzlerce Amerikalı savaşçıyı "İsrail'e gönderdiğini" söyleyerek ekiplerin "profesyonel bir müdahale gücü misyonuna hazırlandığını" belirtti.

İsrail medyası, bu kuvvetlerde, işgal altındaki topraklarda İsrailli uzmanlarla çalışan müzakere ekiplerinin yanı sıra, şehir muharebesi ve gerilla savaşı konusunda çok sayıda uzmanın yanı sıra, kendileriyle birlikte gelen özel ekipmanlarla donatılmış hava savunma ekiplerinin de yer aldığını ekledi.

Perşembe sabahı Al-Mayadeen Net'e konuşan kaynaklar, Washington liderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye'nin doğusundaki yasadışı üslerine askerlerin yanı sıra hava savunma silahları ve gözetleme de dahil olmak üzere takviye güçler getirdiğini bildirdi.

Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü Cafer el-Hüseyni'nin açıkladığı gibi, Irak'taki İslami Direniş'in "El-Aksa Tufanı"nda Filistin direnişiyle çatışarak hem Suriye hem de Irak'taki Amerikan güçlerini hedef alması dikkat çekicidir. Irak Direnişinin saldırılarını Amerikan üslerine yönlendirerek savaşa girdiğini söyledi.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı