ABD Ordusu yeni bir lazer silahı denedi

ABD Ordusu yeni bir lazer silahı denedi

HEL MD (High Energy Laser Mobile Demonstrator - Yüksek Enerjili Mobil Lazer Düzeneği) adı verilen lazer silahı ABD Ordusu tarafından yaklaşık bir ay süre ile denemeye tabi tutuldu

 ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, söz konusu denemenin 18 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasında White Sands Füze Poligonu'nda gerçekleştirildiği bildirildi.
Denemesi yapılan sistemin içerisine havadaki hedefleri tespit eden ve bu hedeflerin konumunu lazer ateşleme düzeneğine ileten bir EMMR Radar kompleksi de girmekte. Şu an 10 kW gücünde olan mobil lazer silahının şasisine ileriki dönemlerde önce 50 kW, ardından 100 kW gücündeki lazerlerin ve bu silahların ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayacak daha kuvvetli enerji kaynaklarının da yerleştirilmesi planlanmakta.
HEL MD, önemli savunma sistemlerinin ve savaş unsurlarının havan topu mermisi, ''cruse misille'' olarak da bilinen kanatlı seyir füzeleri, top mermileri ve İHA'lar ile gerçekleştirilecek saldırılardan korunabilmesi amacıyla geliştiriliyor.
Amerika ordusu özellikle son yıllarda askeri amaçlı lazerler alanında büyük yatırımlar yapmış ve ABD deniz kuvvetleri 2014 yılına kadar kendi donanması gemilerinden birini lazer silahıyla donatmayı planlıyor