ABD Müslüman Bayramlarını Tanımadı

ABD Müslüman Bayramlarını Tanımadı

Müslümanların dini günlerinin ABD’deki okullarda tatil sayılması için başlatılan kampanyada yeterli imza toplanamadı. Sivil toplum kuruluşları yeni imza kampanyaları başlattı

Amerika'da yaşayan Müslümanların dini günlerinin resmi tatil sayılması için Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde 17 Aralık'ta başlatılan kampanya sona erdi.

Kampanya ile ülke çapındaki Müslümanların dini günlerinin ülke çapında tanınması ve okullarda resmi tatil olması talep ediliyordu. Ancak bir ay süren oylamada toplanması gereken 100 bin imza sayısına ulaşılamadı.

Müslümanların tatil günlerinin ülke çapında resmen tanınmasının talep edildiği dilekçede "Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanların artan nüfusu ile Müslümanların tatil günlerinin de ülke çapında okullar tarafından tanınmasının zamanının geldiğine inanıyoruz. Ne yazık ki birçok Müslüman aile, çocuklarının eğitimi ve kendi dini yükümlülükleri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Müslüman okul çocukları ve çalışanları da okullardaki diğer inançların takipçilerine tanınan aynı haklardan yararlanmayı hak ediyor. Başkan Barack Obama'yı bu dilekçeyi desteklemeye ve toplumun kapsayıcılığını geliştirmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

YENİ KAMPANYALAR BAŞLATILDI

Söz konusu dilekçenin Türk Amerikan toplumu ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal medyadaki çağrısına rağmen yeterli destek bulamaması üzerine aynı doğrultuda yeni imza kampanyaları başlatıldı.

ABD’de isteyen herkes, Beyaz Saray'ın resmi sayfasında yer alan dilekçe bölümünden, gündeme getirmek istediği herhangi bir konu hakkında imza kampanyası başlatabiliyor. Kampanyanın kapanmasının ardından gerekli imza toplanırsa Beyaz Saray yetkilileri siteden resmi bir cevap yayınlıyor. Kimi dilekçelere ABD Başkanı bizzat cevap verebiliyor.

Kaynak: Kuzey Haber Ajansı