Kerkük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD savaş uçaklarının, dün gece geç saatlerde Kerkük'ün güneyinde bulunan Havice ilçesine yakın Televerde bölgesindeki IŞİD hedeflerini "ilk defa" vurduğu ifade edildi.
Hava saldırısında çok sayıda IŞİD militanının etkisiz hale getirildiği ve örgüte ait askeri araçların hurdaya döndüğü belirtilen açıklamada, Kerkük Valisi Necmettin Kerim'in, daha önce ABD Savunma Bakanlığı ile irtibata geçerek, Kerkük'ü tehdit eden IŞİD'e yönelik hava saldırısının düzenlemesini talep ettiği aktarıldı.
Irak'ta hava operasyonlarını genişleten ABD, bu sabaha karşı ilk defa Suriye'deki IŞİD hedeflerini de vurdu. Suriye'deki operasyona ABD'nin yanı sıra Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de destek verdiği ifade edildi.
Kaynak: AA
ABD IŞİD'i Kerkük'te de vurdu

ABD savaş uçakları, Irak'ın Kerkük ili yakınlarındaki terör örgütü IŞİD hedeflerine ilk defa hava saldırısı düzenledi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Tevhid Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00 | Faks : haber@tevhidhaber.com | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0000 000 00 00 | Faks : haber@tevhidhaber.com | Haber Yazılımı: CM Bilişim