ABD, IŞİD’e karşı operasyonda ilk kaybını verdi

ABD, IŞİD’e karşı operasyonda ilk kaybını verdi

ABD Savunma Bakanlığı, koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı düzenlediği operasyonu sırasında cuma günü Basra Körfezi’nde kaybolan denizci Jordan Spears’ın öldüğünü açıkladı. Spears, ABD’nin Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlarında verdiğ

ABD Savunma Bakanlığı, koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı düzenlediği operasyonu sırasında cuma günü Basra Körfezi’nde kaybolan denizci Jordan Spears’ın öldüğünü açıkladı. Spears, ABD’nin Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlarında verdiği ilk kayıp oldu.
‘Arama kurtarma çalışmaları durduruldu’

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Basra Körfezi’ndeki ABD güçlerinin 2 Ekim’de Spears için başlattığı arama kurtarma çalışmaları başarısız olduğu için durduruldu” denildi. Spears’ın da içinde bulunduğu uçak cuma günü irtifa kaybetmeye başlamıştı. İki askerin denize düştüğünün belirtildiği açıklamada, diğer denizcinin kurtarıldığı ancak Spears’ın yerinin tespit edilemediği ifade edildi.
‘Ölüm, IŞİD operasyonuyla bağlantılı’

Spears’ın kaybolduğu sırada ne görevle uçtuğu açıklanmazken, Pentagon sözcüsü John Kirby askerin ölümüne ne gerekçe gösterileceği sorusuna yanıtında IŞİD’i işaret etti:
“Şüphesiz ki, söz konusu hava filosu ve uçağın havalandığı gemi, Merkezi Komuta operasyonuna destek olmak için Basra Körfezi’ndeydi. Bunlardan bazıları, Irak ve Suriye’deki operasyonlardı, en azından dolaylı yolla bu görevleri destekliyorlardı. Bu nedenle, denizcinin ölümünün bu operasyonlarla bağlantılı olduğuna şüphe yok.“

Kaynak: Diken.com