ABD işgali Suriye'de Hırsızlık Yapıyor

ABD işgali Suriye'de Hırsızlık Yapıyor

Amerikan işgal güçleri, Suriye'den 50 petrol tankını yasadışı Mahmudiye geçişi yoluyla, gruplar halinde kuzey Irak'taki üslerine götürdü.

SANA haber ajansı, "Amerikan işgal kuvvetleri, Suriye'nin Rmelan alanlarından kuzey Irak'taki üslerine giden düzinelerce tanktan oluşan bir konvoyu çaldığını" bildirdi.

Ve Yarubiya kırsalından yerel kaynaklar, "Amerikan işgaline ait, çalıntı Suriye petrolüyle dolu 50 tankerden oluşan bir konvoyun, gruplar halinde Irak topraklarına doğru yasadışı Mahmudiye geçişinden ayrıldığını" bildirdi.

Amerikan işgali geçtiğimiz haftalarda El Cezire sahalarından, özellikle Rmelan sahalarından çaldığı petrol yüklü yüzlerce tankı, "SDG" ile işbirliği yaparak Irak topraklarındaki üslerine götürdü.

Suriye Dışişleri Bakanlığı , 2011'den bu yılın ortasına kadar Amerikan işgalinin uygulamaları sonucunda petrol ve gaz sektörlerindeki kayıplarını daha önce açıklamıştı .

Bu yılın ortasına kadar doğrudan ve dolaylı zararlar 107 milyar doları aşarken, dolaylı kayıpların tahmini değeri bu yılın ortasına kadar yaklaşık 83 milyar doları buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı