"ABD, İranofobi Stratejisi İle 800 Milyar Dolar Silah Sattı"

"ABD, İranofobi Stratejisi İle 800 Milyar Dolar Silah Sattı"

İran Ordusu Komutan Yardımcısı, ‘Emperyalizm ve ABD, İranofobi stratejisi ile bölgeye 800 milyar dolar silah satarak İslam ülkelerinin kaynaklarını yağmalıyor’ dedi.

 

İrna'nın bildirdiğine göre Tahran’da bir konferansta konuşan İran Ordusu Komutan Yardımcısı Amiral Habibullah Seyyari, emperyalizmin İranofobi stratejisi ile bölgeye 800 milyar dolar silah sattığını ve İslami ülkelerin kaynaklarını yağmaladığını açıkladı.

Emperyalizmin İran devriminden beri terör, savaş, etnik ve dini sorunlar, yaptırım ve kültürel saldırı ile İran devletini önlemeye çalıştığını belirten İranlı komutan, ‘İran’ın bölgedeki gücü manevi ve İslamidir. Biz başka toprakları işgal etmeyi hiçbir zaman amaç edinmedik’ diye konuştu.

"Düşman, ekonomik ve kültürel savaşla ülkede istikrarsızlık peşinde" diyen Amiral Seyyari, "Düşman yumuşak savaş yöntemi ile düşüncemizi değiştirmeyi ve başka bir devrim yapmamızı önlemeyi hedefliyor. Düşünce değiştiğinde eylem de değişir" açıklamasında bulundu.

Sert savaşların düşman için fazla masrafı olduğuna rağmen yumuşak savaşların ağır bedel ile yapılmadığını ifade eden Amiram Seyyari, "Emperyalizm bizim kayyuma ihtiyacımız olduğunu sanıyor. Onlar İran halkının büyüklüğünü ve saygınlığını görmezden geliyor"değerlendirmesinde bulundu.

 

parstoday