ABD : İran Konusunda  ABD'nin Elini Bağlamayacağız

ABD : İran Konusunda ABD'nin Elini Bağlamayacağız

ABD Büyükelçisi: Biden Lapid'e "İsrail'in ellerini bağlamayacağız" dedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün ABD'nin İsrail Büyükelçisi Tom Nides, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile ABD Başkanı Joe Biden arasında İran nükleer anlaşmasına ilişkin telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı. Naides'e göre, görüşme sırasında Biden, İran'ın Amerikan çıkarlarının bir parçası olarak nükleer silah elde etmeyeceği açıklamasını yineledi. Biden, "İsrail'in elini bir kere bile bağlamayacağız. İran'dan gelen tehlikenin farkındayız" dedi.

Resmi Kan yayın kuruluşuna göre Naides, İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun soruşturmalarını kapatma ısrarına rağmen nükleer anlaşmayı imzalama olasılığının yakın olduğunu söyledi.

ABD büyükelçisi, "Soruşturmaların bu kadar kolay kapatılmayacağını duyuruyoruz. Bunun müzakerelerle ilgisi olmadığını söyledik." ABD yönetiminin diplomatik bir çözümle ilgilendiğini, ancak yalnızca Avrupalılar tarafından taslakta kabul edilen şartlar temelinde ilgilendiğini ve tüm anlaşmazlıkların çözülmediğini belirtti.

Naides, anlaşmanın imzalanmasına karşı çıkan İsraillilerin varlığından haberdar olduğunu ve onlarla sürekli temas halinde olduğunu söyledi. Mossad şefi Barnea ile yaptığı görüşmede, "ABD'yi ziyaret etmeye ve herkesle görüşmeye davetlisiniz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı