ABD  Casusluk Endişesi ile Tik Tok  Uygulamasının Yasağını Genişletiyor

ABD Casusluk Endişesi ile Tik Tok Uygulamasının Yasağını Genişletiyor

Amerika'da "Tik Tok" yasağı genişliyor.. iki eyalet devlete ait cihazlarda kullanımını yasaklıyor

New Jersey ve Ohio, 9 Ocak 2023 Pazartesi günü, Çin'in uygulamayı Amerikalıları izlemek ve içeriği izlemek için kullanabileceğine dair endişeler nedeniyle TikTok video uygulamasının devlete ait ve cihazlarda yasaklanması konusunda diğer ABD eyaletlerine katıldıklarını söyledi. .

New Jersey Demokratik Valisi Phil Murphy, Çinli teknoloji şirketi "ByteDance"e ait uygulamanın yasaklanmasının yanı sıra aralarında Huawei, Hikvision, Tencent Holdings'in de bulunduğu bir düzineden fazla şirketin uygulama, ürün, program ve elektronik hizmetlerinin yasaklandığını söyledi.

Murphy'nin ofisi, "Çin hükümetinin ByteDance'den sağlamasını isteyebileceği kullanıcı verileriyle ilgili ulusal güvenlik endişeleri olduğunu" ekledi.

Bir Cumhuriyetçi olan Ohio Valisi Mike DeWine ise, bu siber güvenlik uygulamalarının, bu uygulama ve platformların kullanıcıları ile uygulama ve platformları depolayan cihazlar için ulusal ve yerel düzeyde güvenlik için bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Buna karşılık TikTok, bazı eyaletlerde uygulamanın yasaklanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bunun kendi deyimiyle asılsız safsatalara ve iddialara dayandığını söyledi.

TikTok, üç yıl boyunca Washington'a Amerikan vatandaşlarının kişisel verilerine erişilemeyeceği ve içeriğinin Çin Komünist Partisi veya Pekin'in etkisi altındaki herhangi bir başka varlık tarafından manipüle edilemeyeceği konusunda güvence vermeye çalıştı.