ABD Basını : Beyaz Saray" Esad'ın BAE  Ziyaretine Şaşırdı

ABD Basını : Beyaz Saray" Esad'ın BAE Ziyaretine Şaşırdı

"Axios": "Beyaz Saray" Esad'ın BAE ziyaretine şaşırdı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Amerikan "Axios" sitesine bilgi veren kaynaklar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geçen Cuma günü BAE'ye yaptığı ziyaretin ABD Başkanı Joe Biden yönetimini şaşırttığını ve olayı medyadan öğrendiğini bildirdi.
Esad, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ve Dubai hükümdarı Muhammed bin Raşid ile görüşmüştü, ancak Suriye ve BAE resmi medyası ziyareti Esad'ın Abu Dabi'den ayrılmasından sonraya açıklamadı.

Amerikan web sitesi, kaynağa atıfta bulunarak, "Esad'ın BAE ziyareti, ABD ile BAE arasındaki zaten gergin olan ilişkilerdeki gerilim seviyesini artırdı" dedi.


Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price geçen Pazar günü yaptığı açıklamada, "Beşar Esad'ı meşrulaştırmaya yönelik bu bariz girişimden derin bir hayal kırıklığına uğradık ve rahatsız olduk" diyerek, "Sayısız Suriyeli'nin ölümü ve acı çekmesinden ve Suriye'nin yerinden edilmesinden Esad sorumlu olmaya devam ediyor" dedi

Price Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Biden yönetim yetkililerinin sorunu Emirlik yetkilileriyle gündeme getirdiğini ve ziyarette hayal kırıklıklarını ve protestolarını dile getirdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı ise Esad'ın ziyaretine şaşırıp şaşırmadığı konusunda yorum yapmayı reddetti.