Abbas'tan Blinken'a Teklif: Gazze'yi Hamas'tan Temizleyin, Bize Verin

Abbas'tan Blinken'a Teklif: Gazze'yi Hamas'tan Temizleyin, Bize Verin

Terör devleti İsrail yıllarca abluka altında tuttuğu Gazze'ye bir aydır ölüm kusarken Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tan ihanet dolu bir adım geldi.

Terör devleti İsrail, Hamas'ın ablukadan kurtulmak amacıyla 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa tufanı' operasyonu sonrası Gazze'ye ölüm kusuyor.

İşgalci İsrail'in 29 gündür yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 500'e yükseldi.

Siyonist İsrail'in katliamına en güçlü desteği ise ABD verdi.

İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Bir Yahudi olarak da buradayım." ifadesini kullanarak, ABD'nin İsrail'e güçlü desteğini dile getirdi. Ardından ise ABD Başkanı Biden koşa koşa Tel Aviv'e gidip Netanyahu'ya sarıldı.

Abbas'tan hain teklif: Hamas'ı tasfiye edin Gazze'yi biz yönetelim

Terör devleti bebek çocuk kadın ayrım gözetmeksizin sivilleri katlederken Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tan ihanet dolu bir adım geldi.

Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Batı Şeria'da görüştü. Kapalı kapılar ardında gerçekleşen toplantıya ilişkin Washington Post'ta dikkat çeken bir haber yer aldı.

ABD merkezli gazetede yer alan habere göre; Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, Hamas'ın tasfiye edilmesinin ardından Gazze Şeridi'ni kendileri tarafından yönetilmesine hazır olduklarını söyledi.

'Batı Şeria'yı bile koruyamıyor'

İsrail zulmüne karşı Gazze'de direnen Hamas'a destek olmak yerine İsrail'in arkasındaki en büyük güç olan ABD'ye anlaşma teklif eden Abbas'a sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Abbas'ın Batı Şeria'da bile Filistin'in hukukunu koruyamadığına dikkat çeken birçok kullanıcı söz konusu teklifi 'vatana ihanet' olarak niteledi.

Öte yandan Ramallah’taki güvenlik teşkilatından kendilerine ‘Ebu Cendel’in Oğulları’ diyen bir grup Mahmut Abbas’a, baş kaldırdı. Grup, Abbas’a, siyonist rejimle sert bir yüzleşmeye girişmek için 24 saat süre verdi.(Ajanslar)