AB, Azerbaycan'ın Toprak Bütünlüğünü Destekliyor

AB, Azerbaycan'ın Toprak Bütünlüğünü Destekliyor

Avrupa Birliği, 'Doğu Ortaklığı' programı sorumlusu Poikans, AB'nin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediğini söyledi

Avrupa Birliği, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyor. Azeri "Trend" ajansının haberine göre Letonya Dışişleri Bakanlığının AB "Doğu Ortaklığı" programı sorumlusu Juris Poikans uluslararası toplum ve Avrupa Birliğinin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tam desteklediğini söyledi.
Juris Poikans "Biz Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Uluslararası toplum ve AB'nin bu konuda açık bir pozisyon var" dedi. Poikans "AB, Dağlık-Karabağ sorununun çözümü için bir platform oluşturabilir ve bazı teşvik programlarını ortaya koyabilir. Ancak AB taraflara herhangi bir kararı empoze etmeyecektir." ifadelerini kullandı.
Letonyalı diplomat, "Sonunda bu konu hakkında nasıl bir karar vereceklerine çatışan tarafların kendileri karar vermelidir. Uluslararası toplumun görevi bu konuda bir platform sağlamasıdır. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu faaliyetleri henüz bu sorunu çözümünde bir sonuç elde edemedi. Ancak konu ile ilgilenen tek merci de şu anda Minsk grubudur" dedi.

Letonya 2015'in ilk yarısında AB Konseyi'ne başkanlık edecek. AB "Doğu Ortaklığı" programı sorumlusu Juris Poikans bu ayın sonuna doğru Bakü'ye bir ziyaret düzenleyecek.