300 Kişiyi Öldüren Teröristler  İdam Edildi

300 Kişiyi Öldüren Teröristler İdam Edildi

300 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı organize edene 3 IŞİD'li idam edildi.

Irak, yedi yıl önce Bağdat'ta 300'den fazla kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına yol açan bombalı araç saldırısına karışmakla suçlanan üç kişiyi asarak idam etti.

2016 yılında vatandaşlar Ramazan ayı boyunca Karada'daki bir alışveriş merkezinde akşamlarının tadını çıkarırken bir araca yerleştirilen bomba Bağdat'ı sarsmıştı. Bu, 2003'teki ABD öncülüğündeki işgalden bu yana Irak'ta gerçekleşen en yıkıcı tek bombalama oldu.

O dönemde terör saldırısının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti. Katliamın ardından dönemin İçişleri Bakanı Muhammed Ghabban istifa etmişti.

Irak Başbakanı Muhammed Şii El Sudani, idam edilenlerin kimlikleri açıklanmadan, infazların Pazartesi veya Pazar günü gerçekleştirildiğini söyledi.

AFP, bir hükümet kaynağına dayandırdığı haberinde, bombalama olayının beyni olan ve 2021 yılında gözaltına alınarak Irak'a nakledilen Ghazwan al-Zawbaee'nin de bu üç kişi arasında yer aldığını bildirdi.

El Sudani'nin ofisi, ailelerine, "terörist bombalamaya katılmaktan suçlu bulunan üç önemli suçluya" karşı "haklı idam cezasının" uygulandığı konusunda bilgi verildiğini söyledi.

IŞİD, 2014 yılında Suriye ve Irak'ta hilafetini ilan etmişti. Sözde halifelik, sonunda bölgesel direniş gruplarının ortak çabaları sayesinde yenilgiye uğratıldı; ancak terör örgütünün hem Suriye'de hem de Irak'ta hücreleri bulunuyor .

11 Ağustos 2016'da eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin (özellikle eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve eski Başkan Obama'nın) terör örgütünün yaratıcısı olduğunu söyledi.

Terör örgütünün gerçekleştirdiği en korkunç katliamlardan biri, 2014 yılında Irak'ın Tikrit kentindeki Speicher Askeri Hava Harp Okulu'nda 2.000 askeri öğrencinin, ancak kan banyosu olarak tanımlanabilecek bir şekilde toplu katledilmesiydi.

KAYNAK: TEVHİDHABER