24 Kişiyi Öldüren Terörist İdam Edildi

24 Kişiyi Öldüren Terörist İdam Edildi

Tahran, 2018'de Ahvaz'daki terör saldırısının sorumlularına yönelik idam cezasını infaz ediyor

İran, bugün Cumartesi günü terör suçlamasıyla Habib Farajullah Jaab'ın idam cezasını infaz etti. İran Fars Haber Ajansı, “Bugün, Habib Asiud lakaplı, terörist Mücadele Hareketi'nin lideri ve kentte Silahlı Kuvvetler geçit törenine yönelik terör saldırısının ana planlayıcısı Habib Farajullah Ja'ab hakkında idam cezası infaz edildi. Ahvaz'ın 2018 yılında çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan olayda çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi .

Jaab, Ekim 2020'de İran güvenlik güçleri tarafından Türkiye'de özel operasyonla yakalanıp İran'a götürüldü.

"Fares" ajansına göre, "Jaab, İsrail Mossad'dan ve İsveç'teki istihbarat servisinden aldığım istihbaratın desteğiyle 2005'ten beri ayrılıkçı mücadele hareketine liderlik ediyor."

İran ajansı ayrıca, "kendi liderliğindeki bu hareket tarafından gerçekleştirilen terör ve kanlı eylemler sonucunda 450'den fazla İran vatandaşının öldüğünü veya yaralandığını" belirtti.

Yargı Otoritesinin "Mizan Online" internet sitesinde şunlar bildirildi: "Yüksek Mahkeme, Habib Farajullah Ja'ab'ın yeryüzünde yolsuzluk yapmak, Mücadele Hareketi adlı bir isyancı grup oluşturmak, onu yönetmek ve yönetmek, planlamak ve yürütmek suçlarından idam cezasını onadı.

Aynı internet sitesi, "Ja'ab aleyhindeki idam cezasının onaylandığını ve kesin olduğunu" belirtti.

22 Eylül 2018'de İran'ın batısındaki Ahvaz şehrinde İran kuvvetlerinin rutin bir askeri geçit törenini hedef alan silahlı terör saldırısında 24 kişi hayatını kaybetti

Kaynak:TEVHİDHABER