2013'de 40 Şehid

2013'de 40 Şehid

"Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi'nin yayınladığı yıllık raporda...

Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi'nin yayınladığı yıllık raporda, 2013 yılında işgal güçlerinin saldırıları ve ihlalleri sonucu Batı Yaka ve Gazze'de 40 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.
 
Ahrar Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, Uluslararası Af Örgütü "Amnesty" ile "B'Tselem"'in açıkladığı raporlar ile kendilerinin hazırladığı rapor arasında çelişki olmadığını belirterek, her iki örgütün de sadece doğrudan işgal güçlerinin kurşunlarıyla ölenleri esas aldığını, kendilerinin ise işgal zindanlarında hayatını kaybeden dört esiri de listeye eklediklerini söyledi.
 
Fuad El-Hafeş, listeye eklenen şehit esirlerin Eşref Ebu Zeri', Arafat Ceradat, Mesira Ebu Hamdiye ve Hasan Et-Turabi olduğunu ifade ederek, şehit listesi hazırlanırken belirlenen bu kıstasın milli bir kıstas olduğuna dikkat çekti.
 
"Ahrar" Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi yıllık raporunda geçen yıl şehit olan Filistinlilerden 31'inin Batı Yaka'dan ve geri kalan dokuzunun Gazze Şeridi'nden olduğunu ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi