Zelensky: Putin Hamas'ı Destekliyor

Zelensky: Putin Hamas'ı Destekliyor

Zelensky, Putin'i "Hamas operasyonlarının destekçisi" olarak nitelendirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rus mevkidaşını Hamas hareketinin Siyonist rejime karşı operasyonunu desteklemekle suçladı.

olodymyr Zelensky, Mescid-i Aksa tufanı operasyonunun ve Hamas hareketi üyelerinin 7 Ekim'de Siyonist orduya yönelik saldırısının "Rusya'nın büyük hayali" olduğunu iddia ediyor.

Moskova'nın İran'daki Hamas destekçileriyle ilişkilerine değinen Ukrayna Cumhurbaşkanı, şunları ekledi: "Şu anda Gazze'deki savaş dünyanın dikkatini Kremlin'in gayri meşru ve vahşi işgalinden uzaklaştırdı."

Ayrıca Rusya'yı "dünyayı ateşe vermekle" ve "gezegeni Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğine getirmekle" suçladı.

Zelensky, Rusya'nın askeri operasyonunun başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "altı suikast girişiminden" kurtulduğunu iddia etti.

Şunları ifade etti: Bugün Ukrayna üçüncü dünya savaşı tehlikesinin tam ortasındadır ve ben gerçekten Amerika ve Çin onlara "bizim" topraklarımızdan çıkmalarını söyleyene kadar Rusya'nın baskısını sürdüreceğini düşünüyorum.

Zelensky'nin bu sözleri, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Kiev'e habersiz ziyareti ve Washington'un savaşın harap ettiği bu ülkeye yeni yardım sunmasının ardından geldi.

ABD Savunma Bakanı'nın Pazartesi günü Ukrayna'ya yaptığı habersiz ziyaretle aynı zamana denk gelen Washington, Ukrayna'yı desteklemek için 100 milyon dolar değerinde yeni bir silah ve teçhizat paketi duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bilgiye göre, bu yardım paketinde Stinger uçaksavar füzeleri, 105 ve 155 mm'lik mermiler, Javelin zırh savunma sistemleri ve diğer ekipmanlar yer alıyor.

KAYNAK:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı