Yeni Zelanda'da Müslüman Öğreciye Saldırı

Yeni Zelanda'da Müslüman Öğreciye Saldırı

Yeni Zelanda okulunda Müslüman kızın başörtüsünü çıkaran kız öğrenciler saldırıyı filme aldı

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Hoda al-Jamaa İsimli müslüman öğrenci Duncedin kentindeki Otago Kız Lisesi'nde üç kızın saldırısına uğradı ve beyin sarsıntısı geçirdi. İngiltere merkezli Middle East Eye haber ajansının haberine göre Kız öğrenci müslüman olduğu gerekçesiyle saldırıya uğradı ve başörtüsü yırtıldı diğer öğretmenler ise bu olayı izlemekle yetindi .

Ajansa konuşan Jamaa, "Kızlardan ikisi beni tuttu ve biri bana vurdu ve ben yere düştükten sonra hala yüzüme ve vücuduma vuruyordu. Öğretmenin bana yardım etmesini bekliyordum ama sadece izlemekle yetindi" dedi.

Öğrenci ayrıca kızların başörtüsünü çıkardığını ve onu filme aldığını ve videonun artık okuldaki erkek ve diğer kızlarla paylaşıldığını da sözlerine ekledi. Ayrıca faillerin okuldaki iki Müslüman arkadaşına da aynısını yapmaya çalıştığını kaydetti.

Genç öğrenci, "Başörtüm... kültürüm ve dinimdir" diyerek başörüsünün öneminin altını çizdi genç öğrenci. "Başörtüm benim için her şey ve ben başörtümü seviyorum ve diğer kızlar başörtüsüne bayılıyor. dedi.

Habere göre okul, "kötü yorumlara, ırkçılığa, zorbalığa veya diğer herhangi bir ayrımcılığa tolerans göstermediğini" belirten uzun bir bildiri yayınladı. Bununla birlikte, Jamaa'nın yorumlarında atıfta bulunulan öğretmenin, olayın şiddetli saldırıyı ve olayın filme alınmasını ve başkalarıyla paylaşılmasını önlemeye nasıl müdahale etmediği açıklamadı.