Yemenli Çocuklar  Açlıkla Mücade Ediyor

Yemenli Çocuklar Açlıkla Mücade Ediyor

9 yıllık savaşın ardından Yemenli çocuklar, aşı eksikliği nedeniyle hala açlık ve hastalık riski altında ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, 6 milyon Yemenli çocuğun açlığın eşiğinde olduğu konusunda uyarıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ( UNICEF ), Yemen'de "milyonlarca Yemenli çocuğun açlık tehdidiyle karşı karşıya" olduğu konusunda uyarıda bulunurken, Yemen'deki savaşın yakın zamanda sona ermesi söz konusu değil.

Örgüt, Twitter'da bir tweet aracılığıyla "Yemen'de yaklaşık altı milyon çocuğun açlıktan ölmekten sadece bir adım uzakta olduğu ve acil desteğe şiddetle ihtiyaç duydukları" konusunda uyarıda bulundu.

"Hayat kurtaran yardım ve destek sağlamak için Avrupalı ​​ortaklarımızla taahhütlerimizi yoğunlaştırmanın zamanı geldi" diye ekledi.

Mart ayı sonlarında yayınlanan bir raporda örgüt, " Yemen'de 11 milyondan fazla çocuğun , akut yetersiz beslenmeden muzdarip 2,2 milyonu da dahil olmak üzere, insani yardıma ihtiyacı olduğunu " doğruladı.

Geçtiğimiz Ocak ayında UNICEF, 2023 yılında Yemen'deki çocuklara yönelik hayat kurtaran insani müdahaleye devam etmek için acilen 484 milyon $'a ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Birkaç gün önce Dünya Gıda Programı, Yemen'deki çocuklara hayat kurtaran gıda yardımı sağlamaya devam edebilmek için acilen 80 milyon dolara ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Yardım yapan ülkeler geçen Şubat sonunda Yemen halkına 1,2 milyar dolar sağlama sözü verdiler ve bu, 4 milyar dolardan fazla talep eden insani yardım kuruluşlarını üzdü.

Birleşmiş Milletler'e göre, Yemen nüfusunun üçte biri (21,7 milyondan fazla insan) bu yıl insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: TEVHİDHABER