Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Yemen’e dikkat edin Yemen’e!

Maide Suresi 54’üncü ayet-i kerimesi indiğinde sahabe-i kiram çok şaşırmıştı, çünkü orada “Ey iman edenler sizden kim dininden dönecek olursa Allah onların yerine öyle bir kavim getirir ki Allah onları sever onlar da Allah’ı severler.”

Bu ayet indiğinde sahabe birçok yönden şaşırmış, bizim yerimize geçmesi muhtemel olan kavim kim acaba diye merak etmiş, bunun üzerine Peygamber Aleyhisselam orada bulunan Ebu Musa el Eş’ari’ye işaret ederek “bunun kavmi” buyurmuştur. (Hakim, el-Müstedrek 2/313) Detaylı bilgi için ilgili ayete Elmalılı tefsirinden bakmanızı tavsiye ederim.
Biliyorsunuz Ebu Musa el Eş’ari (ra)Yemenlidir, Yemen İslam’a girdiğinden itibaren İslam için çok şey yapmış, özellikle Hz. Ömer zamanındaki fetihlerin çoğu Yemenlilerin eliyle gerçekleşmiştir.
Fakat ben Yemen’in asıl bundan sonra kendisini göstereceğine inanıyorum. Çünkü Yemen iman nurunun hiç sönmediği her daim parladığı bir yerdir. Üveys el Qarani’den beri Muhammedî sevdanın sönmediği bir sevdanın diyarıdır.
Dikkat etmişseniz Batıda Peygamber Aleyhisselam’a, Kur’an’a ve İslam’a bir saldırı olduğunda Yemen’de yüz binlerce hatta milyonlarca Müslüman ayağa kalkmaktadır, mevlid günlerinde de aynı şekilde.
Kısacası Yemen son yıllarını dünya emperyalizmiyle mücadele ile geçirmektedir.
Gazze dolayısıyla Siyonist terör devletine, Amerika ve İngiliz emperyalizmine doğrudan müdahale edebilen tek İslam diyarıdır.
Yemen’e dikkat edin Yemen’e. Çünkü imanının yanı sıra çok stratejik bir köşenin başında bulunmaktadır.
Ondan da önemlisi Yemenli Müslümanların kaybedecekleri bir şeyleri yoktur. Durum böyle olunca Yemen körfezi emperyalistlerin boğulacakları sular olacaktır inşaallah.
Çünkü defalarca dile getirdiğim gibi, emperyalizmi dize getirecek olanlar kaybedecekleri bir şeyleri olmayanlardır.
Bu duygu ve temennilerle selam ve dualarla.

Bu yazı toplam 237 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar