Yemen’deki Son Gelişmeler: Karşılıklı Saldırılar Devam Ediyor

Yemen’deki Son Gelişmeler: Karşılıklı Saldırılar Devam Ediyor

Yemen’deki askeri kaynakların aktardığı habere göre, Yemen ordusu ve Halk Komiteleri Zilzal-2 ve Katyuşa füzeleriyle El-Muvessim şehrinin güneyindeki Suud ordusu birliklerini bombaladılar.

Yemen’deki askeri kaynakların aktardığı habere göre, Yemen ordusu ve Halk Komiteleri Zilzal-2 ve Katyuşa füzeleriyle El-Muvessim şehrinin güneyindeki Suud ordusu birliklerini bombaladılar. Yanı sıra Suud’un Cizan şehrinde yer alan Ed-Duhan bölgesindeki tepeyi hedef alan bir saldırı düzenlediler.

Sahadaki kaynakların haberine göre, Suud’un Yemen’in Taiz şehrinin güneyinde yer alan El-Vazi’iyye bölgesindeki iki sivil araca düzenlediği hava saldırısı sonucunda 1’i kadın 3 Yemenli sivil hayatını kaybetti.

Askeri kaynağın ifadesine göre, Yemen’in doğusunda yer alan Şebve beldesinin Asilan bölgesinde yaşanan çatışmalarda ise Hadi Mansur güçlerine mensup 4 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. Silah yüklü bir askeri araç ise saldırı sonucunda etkisiz hale getirildi.

Halk Komiteleri ve Yemen ordusunun Taiz’in kuzeybatısındaki Kelabe bölgesine düzenlediği saldırılar sonucunda ise Hadi Mansur güçlerine mensup 4 asker hayatını kaybetti. Bu saldırı sonucunda Suud koalisyon güçleri ve Hadi Mansur güçleri Halid b. Velid askeri kampına doğru geri çekilmek zorunda kaldılar.

Öte yandan Yemen ordusu, Yemen’in doğusundaki El-Cuf şehrinin kuzeyinde yer alan El-Mutun beldesindeki El-Carub askeri kampına ağır silahlar ve Zilzal-2 füzeleriyle saldırı düzenledi.

Suud’da ise Yemen ordusu ve Halk Komitelerinin saldırısı sonucunda El-Ğaviye bölgesinde bir Suud askeri öldürüldü. Ayrıca Cizan’da yer alan El-Kıfl köyünün güneyindeki hükümet merkezinin yakınlarındaki buldozer ve mühimmatları hedef alan bir füze saldırısı düzenlendi.