Yemen'de  Filistin'e Destek Mitingi Düzenlendi

Yemen'de Filistin'e Destek Mitingi Düzenlendi

Yemen'de Filistin'i desteklemek için kitlesel yürüyüşler ve düşman koalisyona bir uyarı

Yemenliler, çeşitli il ve şehirlerde geniş yürüyüşler düzenleyerek Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını ilan ederken ve Siyonist rejimin kendilerine yönelik suçlarını kınarken, düşman ülkelerin Yemen'den çekilmesine kadar direnişlerini sürdüreceklerini vurguladı ve düşman güçlerini uyardı. .

Al Ahed web sitesine göre Yemenliler, Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri Abdülmelik Badr al-Din al-Husi'nin davetlisi olarak Cuma günü Sana'a şehrinde ve Yemen'in diğer bölge ve şehirlerinde büyük yürüyüşler başlattı.

Husiler, Yemen halkından Şehit Salih Ali el-Samad'a bağlılıklarını ilan etmeleri, Filistin ulusuyla dayanışma ifadeleri, düşman koalisyona bir uyarı mesajı iletmeleri ve haklı davalarına bağlılıklarını vurgulamaları için Cuma günü sokaklara çıkmalarını istedi. .

Bu yürüyüş, Hudeyde, Cevf, Mahuit, Taiz, Dhamar, Sa'ada, İmran, Ebb, Al-Dale başta olmak üzere Sana'a şehrinin ana meydanlarında ve Yemen'in diğer vilayet ve büyük şehirlerinde gerçekleştirildi.

Yürüyüşe katılan Yemenliler, ellerinde Yemen ve Filistin bayrakları, Ensarullah lideri ve şehit Seyyid Hüseyin Bedreddin el-Husi ile şehit Salih el-Samad'ın resimleri ve Amerikan sömürge politikasını kınayan pankartlar taşıdı. ve Yemen'e karşı Amerikan-Suudi savaşı ve kuşatması, Filistin ulusuyla dayanışmalarını ve Filistin ve Yemen'e yönelik saldırılara karşı olduklarını ve kınadıklarını ifade eden sloganlar atıldı.

Bu yürüyüşlere katılanlar, mazlum Filistin ulusuyla dayanışma içinde olduklarını ve Filistin'e yardım etmeye ve kutsal mekanlarını korumaya hazır olduklarını beyan ederken, Siyonist rejimin Filistinlilere karşı sonuncusu geçen hafta Nablus'ta olmak üzere işlediği suçları kınadı

Ayrıca göstericiler Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren hükümetleri kınarken, Müslüman milletlerden Siyonist düşmana karşı birleşmelerini ve Filistinlileri maddi ve silahla desteklemek için etkin tedbirler almalarını istediler.

Bu yürüyüşlerin sonunda, katılımcıların Filistin ulusunun ana ve merkezi meselesine bağlı kaldıklarını ve savaşan ülkelerin tüm bölgeden çekilinceye kadar cephelerde direniş ve istikrarın ve varlığın devam etmesini vurguladıkları bir bildiri yayınlandı.

Ayrıca son açıklamada, Yemen silahlı kuvvetlerinin cephelerde düşmana karşı koyma ve büyük kayıplar vermedeki rolü takdir edilirken, tüm Yemen halk gruplarından cephelere katılmaları istendi.

Ayrıca bu açıklamada, İsrail düşmanı ile ilişkilerini normalleştiren tarafların eylemleri kınanırken, Yemen'e yönelik husumet ve savaş ne kadar tırmanırsa tırmansın, Filistin milletiyle dayanışmamızın insani ve dini bir sorumluluk olduğu vurgulandı.

Söz konusu açıklamanın devamında Yemen milletinin ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, BAE ve Siyonist rejimin askeri varlığına karşı olduğu ve bu varlığın ülkeye savaş teşkil ettiği bir kez daha vurgulandı

KAYNAK: TEVHİDHABER