Yemen'de Ateşkes Yürürlüğe Girdi

Yemen'de Ateşkes Yürürlüğe Girdi

Yemen'de Suudi saldırganlık koalisyonu ile Yemen Kurtuluş Hükümeti arasında imzalanan ateşkes bugün, Cumartesi, yerel saatle ve Kudüs-ü Şerif saatiyle 19.00'da yürürlüğe girdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

BM'nin Yemen elçisi Hans Grundberg, "bu ateşkes kapsamında, kara, hava ve deniz yoluyla tüm saldırgan askeri operasyonların durdurulacağını" duyurdu.

Bu girişimin başarısının, savaşan tarafların ateşkes anlaşmasını beraberindeki insani önlemleri de içerecek şekilde uygulama konusundaki kararlılığına bağlı olduğunu vurguladı.

Ateşkes anlaşmasının şartları, yakıt taşıyan 18 geminin Hudeyde limanlarına girişini kolaylaştırmak ve Sanaa havaalanına her hafta iki uçuşa izin verilmesini içeriyor” dedi.

Grundberg, "Bugün başlayan ateşkesin Yemenli kadın ve erkeklere mübarek Ramazan ayını barış, güvenlik ve huzur içinde kutlama fırsatı vermesini umuyorum." dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "insani ve askeri ateşkesin yürürlüğe girdiğini" belirterek, "diğer taraf buna bağlı kaldığı sürece askeri operasyonların kapsamlı bir şekilde durdurulması taahhüdünü" vurguladı.