Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanından Umman Heyetine Teşekkür

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanından Umman Heyetine Teşekkür

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkan Yardımcısı ve Yemen Genel Halk Kongresi Partisi Başkanı Sadık Emin Abu Ras, bu ülkenin Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bu görüşmede, iki taraf Umman gözetiminde San'a'da gerçekleştirilen son gelişmeleri ve istişareleri değerlendirdi.

El-Mişat, Umman'ın oynadığı rolü ve bu ülkenin Yemen'deki barış sürecini ilerletme konusundaki ilgisini takdir etti.

Yemen Müzakere Heyeti Başkanı "Muhammed Abdüsselam, Umman heyetinin Yemenli yetkililerle görüştükten sonra San'a’dan ayrıldığını söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘İnsani meseleleri düzenleme çerçevesinde görüşmeler yapıldı. Bu, Yemen halkını istikrara kavuşturmak, kapsamlı ve adil bir barış ile saldırı ve kuşatmanın sona ermesine zemin hazırlamak için yapılan bir görüşmeydi.’

Ensarullah Hareketi Sözcüsü, 21 Aralık’ta Ummanlı bir heyetin ateşkesle ilgili yeni teklifler sunmak üzere bu ülkeye geldiğini açıklamıştı. Bu heyet, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat da dâhil olmak üzere San'a'nın üst düzey yetkilileriyle görüştükten ve Suudi koalisyonunun pozisyonlarını Yemenli yetkililere ilettikten sonra San'a'dan ayrıldı. (Ajanslar)