Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz'de bir İngiliz gemisinin hedef aldı

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz'de bir İngiliz gemisinin hedef aldı

Ensarullah hareketinin lideri Sayın Abdülmelik el-Husi, Yemen halkının “hedeflerin işgalci yapıya giden gemiler olduğunu, diğer gemilerin ise güvenli ve emniyetli bir şekilde karşıdan karşıya geçtiğini kanıtladığını” doğruladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı deniz kuvvetleri, Kızıldeniz'de işgal altındaki Filistin'deki İsrail işgal limanlarına gitmekte olan bir İngiliz ticari gemisini hedef aldı.

Duyuru, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree'nin Perşembe günü Yemen askeri medyası tarafından yayınlanan bir açıklamasına göre geldi.

Operasyonun "Filistin halkına yönelik baskıya karşı bir zafer ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıtın bir parçası olarak" gerçekleştirildiğini doğrulayan açıklamaya göre, gemi "uygun deniz füzeleri" kullanılarak hedef alındı . "

Açıklamada, Yemen silahlı kuvvetlerinin Umman Denizi ve Kızıldeniz'de İsrail gemilerine veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilere yönelik operasyonlarının, saldırı duruncaya ve Gazze Şeridi'ndeki abluka kaldırılıncaya kadar devam edeceği vurgulandı.