Yemen Kültür Bakanı Suud Askerler Tarihi Eserleri Yağmalıyor

Yemen Kültür Bakanı Suud Askerler Tarihi Eserleri Yağmalıyor

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Kültür Bakanı, paralı askerlerin bu ülkenin tarihi eserlerini yağmalamaya çalıştıkları konusunda uyarıda bulundu.

El'Mesire kanalına göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Kültür Bakanı "Abdullah Ahmed Al-Kebsi" Salı günü, paralı askerlerin eski eserleri çalmak ve tarihi ve antik yerleri yok etmek için metal tespit cihazları kullandıklarını bildirirken, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO), Yemen antik eserlerinin Avrupa ve Amerika pazarlarında satışının yasaklanmasını istedi.

Yemen Kültür Bakanı, saldırgan koalisyon ve paralı askerlerin, işgal altındaki illerdeki antik ve tarihi yerlere saldırmaktan ve antik eserleri yağmalamaktan vazgeçmediklerini, ancak metal dedektörleri kullanarak antik anıtları yağmalamak için kullandıklarını belirtti.

Yemenli bakan, cumhurbaşkanlığının geçmişte Yemen'den tarihi eserlerin kaçırılmasında kullanılan metal arama ekipmanlarının yasaklanmasına dair emir verdiğini hatırlattı.

Bu arada daha önce Suudi rejiminin de Yemen'in tarihi eserlerini kaçırdığına ve bunların Avrupa'da satıldığına dair haberler çıkmıştı.