Yemen Direnişi  İsrail'i Korkuttu

Yemen Direnişi İsrail'i Korkuttu

Yemen: İsrail medya kuruluşları, işgalci varlığın Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı sırasında Yemen'e saldırılar düzenlediğini iddia etti. Bu iddialar, Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali Al-Houthi tarafından reddedildi.

Bu iddialar kamuoyuna Yemen'in askeri ve lojistik yeteneklerinin işgalci varlığı korkuttuğunu ve ürküttüğünü teyit ediyor.

Bu, birkaç soruyu gündeme getiriyor, bunlardan en öne çıkanı, Tel Aviv'in benzer bir çalışma yapması mümkün mü? Sana'a, Tel Aviv'e zarar veren araçlara sahip mi? Çatışmanın yeni bir aşamasıyla mı karşı karşıyayız? Bu ifadeler nasıl okunur? İşgalci teşekkül benzer bir şey yaparsa Yemenlilerin neler yapabileceğini öğrenmek için bir test olarak düşünmek mümkün mü?

Ve İsrail kanalı açıklamaları neden Yemen olarak aldı? Suudi Arabistan'ın benzer bir şeye aldırmadığını biliyor mu? Yemen askeri yetenekleri işgal varlığına zarar verebilir mi? Ve bir sonraki aşamada, özellikle işgal varlığı ile olan çatışmada sürprizler görmek mümkün müdür?

Yemen cumhurbaşkanlığı medya departmanı başkanı Al-Alam kanalındaki Yemeni Scene programının konuğu Zaid Al-Ghursi, İsrail sızıntılarının İsrail varlığının büyüyen Yemen kuvvetleri üzerindeki büyük rahatsızlığının boyutunu ifade ettiğini doğruladı.

Al-Ghursi, ABD, Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen ordusunu tamamen yok etme çabalarının yedi yıllık çabalarının ardından Yemen gücünün büyüdüğüne ve yükseldiğine dikkat çekti. Ancak dünya bu güce ve Yemen'de yerel olarak üretilen bu silah deposuna şaşırdı. Yemen halkı İsrail düşmanını kendilerine ve milletine ilk düşman olarak gördüğünden, bu ilk etapta İsrail düşmanı varlığına bir mesaj teşkil etmektedir.

Bu arada Yemenli gazeteci Mohammad Al-Zubaidi, işgal varlığının Yemen'e yönelik saldırganlıkta kilit bir ortak olduğunu ve Yemen güçlerinin Suudi derinliğindeki operasyonlarının İsrail işgal varlığına mesaj gönderdiğini belirtti.

Yemen, hava savunmasına sahip olma yolunda adımlarını hızlandırırken, 2015 yılında koalisyonun ilk askeri operasyonlarına katıldığı askeri helikopterlerin katılımını etkisiz hale getirmeyi başardı.

Ardından Hava Savunmaları, casus dronları ve ABD yapımı ScanEagle ve Çin yapımı CH-4 de dahil olmak üzere Amerikan dronları türlerini etkisiz hale getirmeyi başardı.

Silahlı Kuvvetlerin Suudi veya Emirlik derinliklerinde yüksek oranda ve aşırı doğrulukla kalitatif operasyonlar yürütme kabiliyetine ilişkin göstergeler var.

Bu operasyonlar, hem balistik hem de kanatlı Hava Kuvvetleri ve Roket Kuvvetleri de dahil olmak üzere askeri yeteneklerin geniş stokunu ve çeşitliliğini yansıtıyor.

Ayrıca operasyonlar, askeri sanayileşme yeteneklerinin saldırgan ülkeler tarafından uygulanan uygulanan kuşatmadan olumsuz etkilenmediğini ve Yemen'in bu teknolojileri üretmesini ve geliştirmesini sağlayacak yerel uzmanlık ve becerilere sahip olduğunu ve kendi kendine yeterli olduğunu ortaya koyuyor. .

Bu operasyonların tekrarı, Amerikan ve Batı hava savunma sistemlerinin, bu bahis geçmişte kalana kadar insansız hava araçlarını izleme ve engelleme konusunda başarısız olduğu gerçeğini doğrulamaktadır. ABD'li ve İsrailli yetkilileri birden fazla vesileyle insansız hava araçlarının ikilemini ve bu sorunu çözmedeki yetersizliklerini kabul etmeye iten şey budur.