Yemen Direnişi Gerçekleştirdiği Son Operasyonların Detaylarını Açıkladı!

Yemen Direnişi Gerçekleştirdiği Son Operasyonların Detaylarını Açıkladı!

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, son 72 saat içinde Amerikan, İngiliz ve İsrail gemilerini hedef alan 5 askeri operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree Pazar günü yaptığı açıklamada, Filistin halkının mağduriyetinin giderilmesi ve ABD-İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırganlığına karşılık olarak son 72 saat içerisinde beş askeri operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.


Yahya Sari Deniz kuvvetleri, Kızıldeniz'deki İngiliz gemisi "Hope Island "ı bir dizi uygun deniz füzesiyle hedef alarak doğrudan vurmayı başardı dedi.

Yemen silahlı kuvvetleri ayrıca işgal altındaki Filistin limanlarına giden iki İsrail gemisini, Hint Okyanusu'nda MSC Grace F ve Umman Denizi'nde MSC Gina'yı hedef aldı.

Seri bu iki operasyonun bir dizi balistik ve kanatlı füzeyle gerçekleştirildiğini ve hedeflerine başarıyla ulaştıklarını söyledi.

Seri, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı durana ve halkına yönelik kuşatma kaldırılana kadar, Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki işgal altındaki Filistin limanlarına İsrail ve işgalle bağlantılı seferleri engelleme kararını uygulamaya devam edeceğini yineledi.

Kaynak:Haber Kaynağı