Yemen Direnişcileri BAE'yi Uyardı

Yemen Direnişcileri BAE'yi Uyardı

Ensarullah Siyasi büro üyesi Mohammad Al-Bakhiti Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki daha hassas hedeflerin Yemenli devrimcilerin menzilinde olduğu tehdidinde bulundu.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Yemen'deki direnişcilerin BAE havaalanlarını ve bir petrol rafinerisini vurmasından saatler sonra Al-Mayadeen ile yaptığı röportajda Al-Bakhiti, saldırının sadece bir başlangıç ​​olduğunu söyledi ve BAE'nin derinliklerindeki daha fazla hedefin Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından hedef alınacağını vurguladı.

Al-Bkahiti, "BAE Yemen'den çekilmeli ve biz ona kademeli olarak geri çekilme şansı verdik." dedi.

"Suudi Arabistan, BAE'yi Yemen savaşına dahil etmek için çalıştı. Riyad, oradaki çatışmadan ümidini kestikten sonra birkaç eyaleti Abu Dabi'ye devretti.”

“Yemen'in Kasırgası Operasyonu, Suudi liderliğindeki koalisyonun tüm devletlerine bir mesajdır. diyen Al-Bkahiti Hassas bölgeleri hedefledik ve hala vurulacak daha hassas yerlerimiz var. BAE'deki tüm hassas bölgeler elimizin altında," dedi

Al-Bahiti, Salı günü erken saatlerde bir tweet'te, "Birkaç devlet Yemenlileri topraklarını savundukları için kınadığında ve yıllardır Yemen'e saldıran ülkelere karşı böyle bir duruş sergilemediğinde, dünya eşi görülmemiş bir ahlaki krizle karşı karşıyadır" dedi.

Yemenli yetkili, "Böyle bir duruş irademizi kırmayacak, aksine baskıya karşı koyma kararlılığımızı artıracak" dedi.

Yemenli direnişciler Pazartesi günü BAE'deki bazı hassas noktalara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Düzinelerce insansız hava aracı ve balistik füze, BAE'nin Arap fakir ülkesine karşı devam eden saldırganlığına misilleme olarak Abu Dabi ve Dubai havaalanlarının yanı sıra Abu Dabi'deki bir petrol rafinerisini vurdu.