Yapıcıoğlu: HÜDA PAR o Masada Olursa...

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR o Masada Olursa...

Katıldığı Şanlıurfa Karaköprü ilçe kongresinde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın çözüm süreci masasında olması halinde, hiç kimsenin değil, Hakk’ın tarafında olacağını söyledi.

Şanlıurfa’da HÜDA PAR’ın ilçe kongreleri devam ediyor. Şair Nabi Kültür Merkezinde HÜDA PAR Karaköprü kongresi gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede Mehmet Hadi Albayrak yeni Karaköprü İlçe Başkanı seçildi. 

Kongreye HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı. Kongrede halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Yapıcıoğlu, kucağına verilen minik çocuğu bir süre sevdi.

Kongrenin  açılış konuşmasını Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir yaptı. Kongreye katılan tüm katılımcılara teşekkür eden Demir, 2014’ün daha önce yapmayı planladıkları ilçe kongrelerini Kurban bayramında parti üyelerine yönelik yapılan saldırılardan dolayı ertelediklerini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu da kongrede yaptığı konuşmada,  Charlie Hebdo dergisinin hakaret karikatürlerine ve çözüm sürecinde partilerinin tutumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Birleşmiş Milletlerin geçerliliği kalmamıştır”

Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin işlediği katliamlara dikkat çeken Yapıcıoğlu, “ Bu korteje katılan çoğu ülke liderlerinin yapmış olduğu katliamları hatırlayalım. 11 Eylül sonrası Amerika’nın Irak’ı işgalinde 1.5  milyon insan öldü. Bu beş üyeden biri olan Rusya 1979’da Afganistan’ı işgal etti. Daha sonra o çıktı, sonra Amerika işgal etti. 36 yıldır Afganistan’da yaşanan savaşta 4 milyon insan hayatını kaybetti. Fransa Cezayir’de yaptığı katliamla milyonun üzerinde insanı katletti. Suriye’de 10 milyon insanın katledilmesine de bu ülkeler sebep oldu. Tüm bunların yaptıkları  terör sayılmıyor niye, çünkü bunlar özel insanlar. Çünkü bunlar Birleşmiş Milletlerin güvenlik konseyinin daimi üyeleri. Onlar milyonlarca insanı öldürünce kâğıt üzerinde birkaç rakam, ama onlardan birkaç kişi ölünce, dünyayı ayağa kaldırırlar.” şeklinde konuştu.

“Onların dinlerine tabi olmadıkça onlar asla sizden razı olmayacaklar”

Paris’te Peygamberimize hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı sonrası tavırları eleştiren Yapıcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“ Fransa’da saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen iki kişi katledildi. Sonra da bir milyar yedi yüz milyon Müslümana dönerek diyorlar ki: ‘Siz hepiniz tek tek bu olaydan sorumlusunuz. Geliniz hepiniz bizden özür dileyin’. Bazı İslami grupların liderleri, bazı İslami şahsiyetler ve devlet başkanları apar topar Paris’e gittiler. Dünyada en büyük devlet terörü estiren devletlerin yöneticileriyle kol kola girerek yürüdüler. Öbür taraftan bir buçuk milyon Müslüman ölmüş ama, bunun için yan yana gelen iki devlet göremezsiniz. Şimdi o liderler gidip yürüdüler diye onlar İslam ümmetini suçlamaktan vaz mı geçtiler? Buradan o liderlere sesleniyorum: Siz onların dinlerine tabi olmadıkça onlar asla sizden razı olmayacaklar.”

“Herkesin tabiî olan hakları derhal şarta bağlanmaksızın iade edilmeli”

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Yapıcıoğlu, Osmanlının son dönemi ve Cumhuriyet dönemine Laiklik ve Türkçülük üzerinden çok büyük mağduriyetler yaşatıldığını, bu kadar köklü bir meselenin sadece şiddet ve çatışma sorununa indirgenmesinin yanlış olduğunu, herkesin tabiî olan hakkının derhal ve şarta bağlanmaksızın iade edilmesi gerektiğini söyledi.

“HÜDA PAR çözüm masasında hakkın, hürriyetin ve adaletin tarafında oturacak”

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın çözüm süreci kapsamında HÜDA PAR’ı ziyaret etmesinin ardından sıkça sorulan ‘HÜDA PAR çözüm sürecinde masanın hangi tarafına oturacak?’ sorusunu cevaplayan Yapıcıoğlu, “Soruyorlar ve cevaplarını da kendileri veriyorlar. HÜDA PAR, PKK/HDP’nin olduğu tarafa mı yoksa devletin tarafına mı oturacak? Öncelikle bu sorunun çok iyi niyetli olmadığını söylemek istiyorum. Çözüm sürecinin konuşulduğu masada sadece HÜDA PAR değil, bölgenin bütün örgütlü yapıları, cemaatler, tarikatlar ve  aşiretleri de olmalıdır. Ama HÜDA PAR o masada olursa, hiç kimsenin tarafında oturmayacak. Hakkın tarafında oturacak, hürriyetin tarafında oturacak, adaletin tarafında oturacak ve bunları tesis etmeye çalışacak.” şeklinde konuştu.  (Osman Gülebak- İLKHA)